ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/3/17

Ένας απίστευτος ποδηλατικός γύρος και μια ακόμη επαγγελματική κάλυψη από το ΕΚΑΒ Ρόδου!, Βίντεο


Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πτώσεις, κατάγματα, υποθερμίες, συγκρούσεις αθλητών με μηχανές της τροχαίας, ακόμη και με ελάφι....Ένας απίστευτος ποδηλατικός γύρος και μια ακόμη επαγγελματική κάλυψη από το ΕΚΑΒ Ρόδου!
diasostesrodou.blogspot.gr

Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης  ΕΚΑΒ Ρόδου

28 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες και 161 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ρόδου. Και φυσικά το ΕΚΑΒ Ρόδου δεν μπορούσε να απουσιάζει.

Την Κυριακή 5/3 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας από τους δύο, το διεθνές Grand Prix της Ρόδου. Στην εκκίνηση για τον αγώνα, που ουσιαστικά ήταν ένας γύρος ολόκληρου του νησιού μήκους 195 χλμ, βρέθηκαν 149 ποδηλάτες από 28 ομάδες. Μεταξύ αυτών και τρεις ελληνικές, η Εθνική Ελλάδος, η SP Tableware και η Rodilios-Iviskos Regional, μια μικτή ομάδα με αθλητές από τη Ρόδο και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Μπαίνοντας στο τελευταίο χιλιόμετρο, ένα περίεργο ατύχημα σύγκρουσης μοτοσυκλετών της αστυνομίας με ποδηλάτες έσπασε το προπορευόμενο γκρουπ....Η επέμβαση του ασθενοφόρου που ήταν υπεύθυνο για την κάλυψη του αγώνα ήταν άμεση, το πλήρωμα του οποίου πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και μετέφερε στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου τους τραυματίες.


...αφήνοντας ένα γκρουπ περίπου 20 αθλητών να κατευθύνεται προς το σπριντ του τερματισμού μπροστά στο δημαρχείο της Ρόδου.

Εκεί ένας λάθος υπολογισμός στην τελευταία στροφή, έβγαλε εκτός μάχης άλλους 6 ποδηλάτες.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου 05- 03 - 2017
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρ 2017

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Η κινητοποίηση ήταν άμεση με ακόμη δύο ασθενοφόρα να καταφθάνουν στο σημείο της πτώσης των αθλητών και το πλήρωμα να παρέχει τις πρώτες βοήθειες.


Την Παρασκευή 10/3, το Σάββατο 11/3 και την Κυριακή 12/3 διεξήχθηκε ο δεύτερος σπουδαίος αγώνας των International Cycling Events inRhodes, ο Διεθνής Γύρος Ρόδου με τη συμμετοχή σχεδόν 170 αθλητών από 28 ομάδες. Τρία ετάπ, μήκους 156, 172 και 175 χιλιομέτρων, σε ένα αρκετά πιο ανηφορικό τεραίν, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και δυνατές επιθέσεις από τους σπεσιαλίστες των αναβάσεων. Με δύο ενδιάμεσα σπριντ ευθείας και δύο ανάβασης σε κάθε ετάπ, οι λάτρεις του ποδήλατου απόλαυσαν ένα ενδιαφέρον τριήμερο από την αρχή ως το τέλος!

Με την παρουσία πάντα του ΕΚΑΒ Ρόδου...Φωτογραφίες από το σημείο εκκίνησης, στη Νέα Μαρίνα
Οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά βοήθησαν την διεξαγωγή του αγώνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οκτώ περιστατικά υποθερμίας κατά την διεξαγωγή του ετάπ των 156 χιλ.Ο αθλητής κατευθύνεται προς το ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες..Στα αξιοσημείωτα του 2ου ετάπ των 172 χιλ., το ατύχημα του Δημήτρη Αντωνιάδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής της SP Tableware είχε ένα ατύχημα στον Άγιο Ισίδωρο όταν είδε να έρχεται κατά πάνω του ένα ελάφι. Δεν απέφυγε τη σύγκρουση, το ποδήλατό του και το κράνος του καταστράφηκαν, αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε και του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.


Το ΕΚΑΒ Ρόδου διέθεσε ασθενοφόρα και πληρώματα καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του νησιού.

Η εμπειρία που αποκόμισαν τα πληρώματα ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Ευχαριστούμε τον ποδηλατικό σύλλογο Ροδήλιο και την ιατρό των αγώνων Κατερίνα Βολονάκη για την εμπιστοσύνη τους.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και τον συντονιστή τους κ. Αναστάσιο Δοντά για την άψογη συνεργασία. Να είστε πάντα καλά.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από:

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews