ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/3/17

Άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Καβάλας σε περίπτωση σεισμού με συμμετοχή του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Καβάλας σε περίπτωση σεισμού
efimeridakavala.gr

Χθες στις 9:30 π.μ. διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας άσκηση μερικής εκκένωσης λόγω σεισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Σώστρατος» και «Περσέας».

Στην άσκηση έλαβαν μέρος η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου, ενώ έλαβε χώρο στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου όπου είχαν στηθεί 3 στρατιωτικές σκηνές που αποτελούσαν τα πρόχειρα χειρουργεία.  Η Τροχαία ήταν εκεί για να κατευθύνει την κίνηση των οχημάτων, η Πυροσβεστική για πιθανό απεγκλωβισμό τραυματία από κάποιο όχημα κ.λ.π.  και το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά των τραυματιών στα πρόχειρα χειρουργεία. Όλα αυτά σε συνεργασία των νοσηλευτών και των γιατρών για το καλύτερο και άμεσο αποτέλεσμα για τη φροντίδα τραυματισμένων από την πιθανότητα ενός σεισμού.

Δηλώσεις στην εφημερίδα μας έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος τόνισε πως «πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας η άσκηση «Σώστρατος». Είναι μια άσκηση σημαντική, παρόμοιου τύπου ασκήσεις πρέπει να γίνονται τόσο σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους φορείς, γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου καραδοκεί να γίνει και σεισμός αλλά και οποιοδήποτε άλλο επείγον περιστατικό. Το προσωπικό όλων των κατηγοριών γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικές υπηρεσίες προετοιμάστηκαν τις προηγούμενες μέρες ανάλογα».

ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Συμπλήρωσε δε πως «πρέπει αυτές οι ασκήσεις να συνεχιστούν. Αυτές οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα εκείνο που λέμε εμείς οι γιατροί είναι ότι πρέπει να γίνονται και απροειδοποίητα, προκειμένου να μετρηθούν και οι χρόνοι προσέλευσης του προσωπικού, ώστε να δούμε ακριβώς που χωλαίνουμε και να βελτιωθούμε. Δυστυχώς ζούμε σε ένα περιβάλλον και γεωπολιτικό αλλά και γενικότερο, θα είναι τα επόμενα χρόνια σημαντικά και το έχουμε δει και τα περασμένα χρόνια.  Το ιατρικό προσωπικό βέβαια από την εκπαίδευσή του είναι προετοιμασμένο, πρέπει όμως να γίνονται αυτές οι ασκήσεις προκειμένου να προωθείται η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων, αλλά και με άλλους φορείς, με την Πυροσβεστική, με την Αστυνομία, με το ΕΚΑΒ, προκειμένου αν πραγματικά χρειαστεί να είμαστε στο πόστο μας και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κάτι που το κάνουμε βέβαια γιατί μια μικρογραφία αυτών των ασκήσεων γίνεται στα βαριά τροχαία, όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός τραυματίες και πραγματικά το ζούμε εκεί. Υπάρχει μια κινητοποίηση και του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά θα έλεγα κι άλλων υπηρεσιών του Νοσοκομείου, άρα μπορεί να γίνονται αυτές οι μικρές ασκήσεις, αλλά και μεγαλύτερης έκτασης ασκήσεις να γίνονται είτε προσομοίωσης σεισμού είτε προσομοίωσης ενός βαρέος τροχαίου ή οτιδήποτε άλλο».
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews