ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/3/17

Ερώτηση στη Βουλή για την ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών: Με ασθενοφόρα και συνοδεία ιατρικού προσωπικού αντί των περιπολικών οχημάτων η μεταφορά τους!


Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση με θέμα: «Σχετικά με την βελτίωση του νομοθετικού έργου για την ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών» προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κα Σία Αναγνωστοπούλου με την οποία ζητάει η μετάβαση των ψυχικά ασθενών στα ψυχιατρικά καταστήματα να γίνεται με ασθενοφόρα οχήματα και συνοδεία ιατρικού προσωπικού αντί των περιπολικών οχημάτων

Επίκαιρη Ερώτηση
Θέμα: Σχετικά με την βελτίωση του νομοθετικού έργου για την ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών.
Κόμμα: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ημερομηνία: 21/03/2017
Καταθέτοντες: Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κα Σία Αναγνωστοπούλου

Συνοδεία γιατρών και όχι αστυνομικών η μεταφορά των ψυχικά ασθενών
policenet.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συστηματικές παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ακούσια νοσηλεία των ψυχικά ασθενών, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προωθούν παράλληλα νομοθετήματα που αναμορφώνουν πλήρως το πεδίο, αφενός με τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και αφετέρου με την αντικατάσταση των αναχρονιστικών διατάξεων του ποινικού κώδικα για την επιβολή του μέτρου ασφαλείας της ακούσιας νοσηλείας.

«Μελανό σημείο, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων, αντί να πραγματοποιείται με ασθενοφόρα ως όφειλε, στην πράξη διενεργείται με περιπολικά, κάποιες φορές ακόμη και με χειροπέδες, σε συνθήκες φύλαξης που προσομοιάζουν σε κρατούμενους και όχι σε ασθενείς» περιγράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί επίσης τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλισθεί η μετάβαση των ψυχικά ασθενών, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ή κατ' εφαρμογή τού υπό αναμόρφωση μέτρου θεραπείας του Ποινικού Κώδικα, στα ψυχιατρικά καταστήματα με ασθενοφόρα οχήματα και συνοδεία ιατρικού προσωπικού αντί των περιπολικών οχημάτων.

Πηγή: policenet.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews