ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/3/17

Έτσι αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση οι νέοι- Άσκηση μεγάλης κλίμακας της Ολυμπίας Οδού με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

22 μαθητές του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου παρακολούθησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας της Ολυμπίας Οδού  στη σήραγγα των Μαύρων Λιθαριών με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ


Έτσι αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση οι νέοι (video)
trelipareanews.com

Η επαφή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του τεχνικού κόσμου αποδίδει πολλαπλά οφέλη για όλους. Πέρα από τον προφανή στόχο του επαγγελματικού προσανατολισμού και τις παραστάσεις που αποκτούν τα παιδιά πάνω σε ένα άκρως διεπιστημονικό κλάδο, όπως είναι αυτός των κατασκευών, υπάρχει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Τα σημερινά έργα κατασκευής είναι οι αυριανοί αυτοκινητόδρομοι, στους οποίους οι σημερινοί μαθητές θα είναι αυριανοί οδηγοί. Αποκτούν λοιπόν βαθιά γνώση και κυκλοφοριακή συνείδηση όταν έχουν περπατήσει, περιεργαστεί από κοντά και κατανοήσει όλα τα συστήματα ενός αυτοκινητόδρομου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπία Οδός έδωσε τη δυνατότητα σε 22 μαθητές του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου να παρακολουθήσουν από κοντά την άσκηση μεγάλης κλίμακας στα Μαύρα Λιθάρια, λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία η σήραγγα που εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα, στο τέλος Φεβρουαρίου 2017.

Στόχος των δράσεων που αναπτύσσει η Ολυμπία Οδός με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να μετατρέψει τα παιδιά στους καταρτισμένους και με βαθιά γνώση οδηγούς του αύριο και παράλληλα να τα καταστήσει πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας.

Στην άσκηση, εκτός από τις ομάδες επέμβασης της Ολυμπίας Οδού, πήραν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και το ΕΚΑΒ.

Σήραγγα Μαύρων Λιθαριών: Μαθητές στην Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας
Ολυμπία Οδός ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαρ 2017
Φεβρουάριος 2017

Την Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στα Μαύρα Λιθάρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά 22 μαθητές του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία η σήραγγα που εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα στο τέλος Φεβρουαρίου.
Στην άσκηση εκτός από τις ομάδες επέμβασης της Ολυμπίας Οδού πήραν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και το ΕΚΑΒ.
Πηγή: trelipareanews.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews