ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/17

«Άνοιξαν οι πόρτες» για την είσοδο ιδιωτών στις προμήθειες του ΕΚΑΒ!


Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τον Οκτώβριο του 2016 με αφορμή σχετική ερώτηση στην Βουλή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εφαρμογή και εκτέλεση των προμηθειών του δημοσίου μετά την ισχύ, από 8/9/2016 και κάποιων ειδικών διατάξεων από 1/1/2017, του Ν. 4412/2016 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)).

Στο ΕΚΑΒ λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο!

Σχετικό δημοσίευμα του ΕΚΑΒNews

Και λέγαμε επίσης ότι υπάρχει ο κίνδυνος, εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα οι δυσκολίες από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, να μην πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σύμφωνα με την νέα νομοθεσία ή
«Το επόμενο βήμα, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, θα είναι η είσοδος ιδιωτικών εταιρειών σε τμήματα της υπηρεσίας μας!!»


Άλλο ένα κομμάτι υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε ιδιωτική εταιρεία !!

Το ΕΚΑΒ θα πραγματοποιεί τους διαγωνισμούς και η ιδιωτική εταιρεία θα επιλέγει τους προμηθευτές!

Με απόφαση του το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ 6/20-02-17) αναθέτει σε ιδιωτική εταιρεία την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης στην ηλεκτρονική διαχείριση Δημοσίων Συμβάσεων καθώς όπως αναφέρεται: 

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σύναψης συμβάσεων και παρακολούθησης των προμηθειών. Η πολυπλοκότητα και η έκταση των διαδικασιών θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με την προτυποποίησή τους, κατά τη σύναψη των δημοσίων συμβάσεων ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους».

«Ήδη η υπηρεσία μας έχει δρομολογήσει την διενέργεια των δύο πρώτων ηλεκτρονικών διαγωνισμών και καθώς  το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης ιδίως της α΄διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, καθώς η ασφάλιση των οχημάτων του EKAB πιθανής δαπάνης 915.000€  (α΄διαγωνιστική διαδικασία) αποτελεί νομική υποχρέωση της υπηρεσίας, μη ολοκλήρωση της οποίας σημαίνει την άμεση ακινητοποίηση του στόλου των οχημάτων. Συνεπώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού καθίσταται αναγκαία και προς τούτο προτείνεται η σύναψη σύμβασης όσο το δυνατόν ταχύτερο, για την εκπαίδευση και υποστήριξη στην ηλεκτρονική διαχείριση των Δημόσιων Συμβάσεων με εταιρία Εκπαιδευτών-Συμβούλων που να έχει εμπειρία στην υποστήριξη της οικονομικής διαχείρισης υπηρεσιών των τομέων Υγείας»

Έτσι άλλο ένα κομμάτι εργασιών της υπηρεσίας μας παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία..

Θα είναι άραγε το τελευταίο ή θα ακολουθήσουν και άλλα;

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. Ποσο αισχρο μπορει να ειναι ενα κειμενο Ευτυχως αυτοι που σε διαβαζουν αρχιζουν και σε μαθαινουν Ποσα δανεικα πηρες και δεν ξερεις πως να τα ξεπληρωσεις Μετρητοις η ρυθμιση με δοσεις;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετρητοίς η με δόσεις είναι τα 6.820,00 που αποφάσισες να δώσεις από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ για την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ στην εταιρεία «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.»?

   Διαγραφή
 2. Παλι κρυβεις την αληθεια Εδω και 3-4 χρονια αυτη η εταιρεια ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τον οργανισμο Τωρα ξυπνησες που αξιοποιειται κατι που χρονια πληρωνεται Οσο για την ιδιωτικοποιηση του οργανισμου ασε το παραμυθι. Κουβεντα για την επισημη θεση της Ν.Δ οτι υποχρεωτικα θα συνεργαστει το Δημοσιο με τους ιδιωτες. Αυτο επισημαινουν ισχυει και για την υγεια και το ΕΚΑΒ. ΠΟΣΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΠΙΑ δεν κουραστηκες να παριστανεις τον καλο μπατσο που προστατευει τους νοικοκυραιους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημοσίευσε μια σύμβαση της εταιρείας αφού λες ότι υπάρχει 3-4 χρόνια!! Και αν υπήρχε κάτι άλλο που στέλνει το ΕΚΑΒ στον ιδιώτη… όφειλες να το σταματήσεις και όχι να το συνεχίσεις και να το επεκτείνεις!! Σήμερα όμως εσύ συνεργάζεσαι με τους ιδιώτες!! Και έχεις υπαλλήλους (συμβάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ), για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΚΑΒ, με νεοφιλελεύθερα κριτήρια! Εσύ τους έφερες! Δεν υπήρχαν πριν! Άσε λοιπόν τα παραμύθια… Οι μνημονιακές πολιτικές δεν ανατρέπονται γλύφοντας τες!!

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews