ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/17

ΑΔΕΔΥ: Διώξεις συνδικαλιστών στα Δικαστήρια


Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews


Διώξεις συνδικαλιστών στα Δικαστήρια

Για άλλη μια φορά αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία και την επιλεκτική χρήση διατάξεων του κώδικα δικαστικών υπαλλήλων για υποτιθέμενη υπέρβαση διατάξεων του συνδικαλιστικού νόμου (Ν.1264/1982).

Πιο συγκεκριμένα οι συνάδελφοι Χρ. Λυμπερόπουλος και Παν. Ιωακειμίδης «κατηγορούνται» ότι τάχα το 2015 και το 2016 απείχαν αδικαιολόγητα από την εργασία τους για χρονικό διάστημα άνω των 35 ημερών. Αρκεί βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι για το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο καθένας με διαφορετικό ρόλο, είχαν εκλεγεί είτε στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), είτε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι στο σημερινό απορυθμισμένο τοπίο των εργασιακών σχέσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, η συνδικαλιστική δράση όχι μόνο δεν προστατεύεται, όπως προβλέπεται εξάλλου από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά ποινικοποιείται σε μία εμφανή προσπάθεια κατατρομοκράτησης των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους

Η επιλογή των συγκεκριμένων συναδέλφων, αλλά και η χρονική στιγμή κατά την οποία παραπέμπονται στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, με το ερώτημα έως και της οριστικής αργίας, μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών «μεταρρυθμίσεων» που ανεπιτυχώς προσπάθησε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνεχίζει  να υλοποίει η σημερινή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Αρκεί μόνο, για να αποδειχθεί το ανυπόστατο της κατηγορίας, μία και μόνο διατύπωση από το πόρισμα που οδήγησε στην παραπομπή σε πειθαρχικό τους συναδέλφους. Παραδέχεται ο διενεργήσας την εξέταση στο τμήμα μητρώου του Πρωτοδικείου Αθηνών, ότι στα δελτία καθημερινής παρουσίας του συναδέλφου Παν. Ιωακειμίδη (μέλους της Επιτροπής Πιστοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) αναγράφεται η παρατήρηση «συνδικαλιστής με καθημερινή απόδοση». Εύκολα λοιπόν αποδεικνύεται, ότι δεν υπήρχε αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων και ότι η συγκεκριμένη δίωξη αποκτά άλλα χαρακτηριστικά, τρομοκράτησης και επιβολής ενός ιδιότυπου καθεστώτος, «κυνηγιού μαγισσών».

Είναι πλέον, προφανές ότι η συγκεκριμένη δίωξη δεν αποτελεί μια απλή παραφωνία που θα λήξει με την αθώωση των συναδέλφων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο διώξεων και ποινικοποίησης των αγώνων του κόσμου της εργασίας, που συνεχίζει να λειτουργεί εκδικητικά σε βάρος της οργανωμένης και συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης.

Ενημερώνουμε όλους όσους απεργάζονται μια νέα εκστρατεία λασπολογίας και συκοφάντησης των αγώνων των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ότι θα μας βρουν, όπως και στο παρελθόν απέναντι. Γνωρίζουμε ότι πραγματικός στόχος δεν είναι οι διωκόμενοι συνάδελφοι, ούτε οι διώξεις εναντίον μελών της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΔΥΕ και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους για ανατροπή των πολιτικών, που έχουν υποβαθμίσει μισθολογικά και θεσμικά την εργασία στο Δημόσιο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και περιστολής εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους  δικαστικούς υπαλλήλους. Θυμίζουμε ότι η στοχοποίηση  εκπροσώπων των εργαζομένων είναι μια πρακτική που το συνδικαλιστικό κίνημα αντιμετώπισε με επιτυχία στο παρελθόν, με τρόπο ανυποχώρητο και αγωνιστικό.

Δεν θα επιτρέψουμε ειδικά στην σημερινή συγκυρία, που φαίνεται πάλι οι σκελετοί να κροταλίζουν στα ντουλάπια, να αναβιώσουν μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές του πολύ πρόσφατου παρελθόντος.

Θα συνεχίσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς να παλεύουμε για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Οι προσπάθειες συκοφάντησης των αγώνων των εργαζομένων και της λειτουργίας ενός νέου πλαισίου κοινωνικού αυτοματισμού και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στο Δημόσιο, θα πέσουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πηγή: adedy.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews