ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/17

Μην πιστέψετε ότι την βρίσκουμε να το παίζουμε ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ και ότι θέλουμε να το ακούμε!!


Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Μην πιστέψετε ότι την βρίσκουμε να το παίζουμε ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ και ότι θέλουμε να το ακούμε!!
diasostesrodou.blogspot.gr


Στις 06/03/2017 το πρώτο θέμα δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο...

Κατατέθηκαν 200.000 αιτήσεις για... 242 τραυματιοφορείς!...

με τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω....διασώστες του ΕΚΑΒ να βάζουν μέσα στο ασθενοφόρο έναν ασθενή.

Είναι αδιανόητο το άρθρο να αναφέρεται σε ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ το έτος 2017 και να έχει εικόνα ασθενοφόρου με ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Αρχικά τονίζω ότι όλα τα επαγγέλματα είναι σημαντικά και άξια σεβασμού αλλά είναι δύο διαφορετικές ειδικότητες με διαφορετικό πεδίο δράσης!!!!!

Για να καταθέσεις συμμετοχή σε μία προκήρυξη για ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ χρειάζεσε απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προυπηρεσία, ανεργία και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Για να έχεις ελπίδες να διοριστείς στο ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ(ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος) χρειάζεται τουλάχιστον ένα 20αρι στην πιστοποίηση, ένα δεύτερο πτυχίο σε συναφές αντικείμενο(συνήθως νοσηλευτικής) κάποιο-α πτυχία ξένων γλωσσών και πολλούς μήνες προυπηρεσίας.

Είμαστε Διασώστες-Πληρώματα ασθενοφόρου απόφοιτοι δημοσίου ΙΕΚ με πιστοποίηση. Υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ΦΕΚ Β1486 -16/07/15 (όπως όλα τα επαγγέλματα υγείας) και  επαγγελματικά δικαιώματα ( Π.Δ 62,δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 70) καθορισμένα από το ελληνικό κράτος!!

Στο επάγγελμα μας χρησιμοποιούμε πρωτόκολλα τα οποία ανανεώνονται σχεδόν κάθε 5 χρόνια και ως ευσυνείδητοι επαγγελματίες υγείας με δικά μας έξοδα ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις(οι διορισμένοι συνάδελφοι πέρα από αυτά τα σεμινάρια έχουν την δυνατότητα εκπαίδευσης και από την ίδια την υπηρεσία)

Όλα τα παραπάνω δεν  αναφέρονται  με έπαρση αλλά για γίνει κατανοητό ότι αναφερόμαστε σε δύο διαφορετικές ειδικότητες!

Μην πιστέψετε ότι την βρίσκουμε να το παίζουμε ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ και ότι θέλουμε να το ακούμε!!
Ακόμα και κάποιος συνάδελφος να μπει στην υπηρεσία με αυτά το μυαλά στην πρώτη αναμέτρηση με το θάνατο, όταν λουστεί με τον εμετό ενός ασθενή, όταν βρίσκεται στην καμπίνα του ασθενοφόρου με τον άστεγο στους 40 βαθμούς κελσίου (ευωδία), όταν τον φτύσει ή τον χτυπήσει ο μεθυσμένος ή ο χρήστης ουσιών γειώνεται και παύει να νιώθει Τσακ Νόρις ή Pamela Anderson !!!
Η εκάστοτε εξουσία όταν στην καθημερινότητα αφήνει την κοινή γνώμη να πιστεύει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του ασθενοφόρου είναι απλά καλοί οδηγοί και ¨αρσιβαρίστες¨ μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να μετατάξει στο ΕΚΑΒ οδηγούς λεωφορείων(οι οποιοί και οι ίδιοι δεν το επέλεξαν και ίσως δεν έχουν το ψυχικό σθένος να το κάνουν) ή να διορίσει άνεργους μέσω ΟΑΕΔ με μοναδικό προσόν το δίπλωμα οδήγησης οχήματος Γ κατηγορίας!
Και με μία υποτυπώδη εκπαίδευση(1-2 εβδομαδες)  θα βγουν στο δρόμο και ως διασώστες :
Θα σταθεροποιήσουν ή και θα καλυτερεύσουν την κατάσταση του θύματος, θα αντιμετωπίσουν κάθε απειλητική κατάσταση για την ζωή του και θα τον ΔΙΑΚΟΜΙΣΟΥΝ με ασφάλεια στον πλησιέστερο και καταλληλότερο υγειονομικό σταθμό.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΙΝΑΚΗ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews