ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/3/17

Εκκένωση… του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ!, Βίντεο


Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εκκένωση… του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (φωτορεπορταζ)
evros24.gr

Σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Άσκηση εκκένωσης του ΠΓΝΑ με την ονομασία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ 2017», μετά από φυσική καταστροφή (σεισμός με πυρκαγιά ) στα πλαίσια εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».
                            


Η άσκηση,  προέβλεπε σεισμό 7,2 ρίχτερ όπου μετά από ενημέρωση του διοικητή, από τον συντονιστή εφημερίας, θα έπρεπε να καλέσει την επιτροπή εκκένωσης του νοσοκομείου και την τεχνική υπηρεσία και μετά την καταμέτρηση των ασθενών και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ξεκίνησε η οργανωμένη εκκένωση.
Στήθηκαν σκηνές υποδοχής των ασθενών στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, πρώτα βγήκαν οι περιπατητικοί ασθενείς, μετά αυτοί που χρειαζόταν καρότσι ή φορείο και τέλος κάποιοι μεταφέρθηκαν και με κουβέρτες.


Παράλληλα έγιναν απεγκλωβισμοί ασθενών από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην είσοδο της μονάδας τεχνιτού νεφρού με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας με γερανοφόρο όχημα αλλά και σκάλα.

Στο πρόχειρο νοσοκομείο από σκηνές συνεχίστηκε κανονικά η παροχή ιατρικής βοήθειας στους ασθενείς, ενώ έγινε υποδοχή ασθενών από την Αλεξανδρούπολη όπου τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του σεισμού αλλά και διακομιδές βαριών περιστατικών στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η  άσκηση έγινε για πρώτη φορά με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για την βελτίωση των υφισταμένων Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών και την εφαρμογή της διαδικασίας εκκένωσης και διακομιδών, μετά από φυσική καταστροφή, με την συνδρομή των τοπικά εμπλεκομένων φορέων.Το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι το 28ο κατά σειρά νοσοκομείο της χώρας όπου πραγματοποποιήθηκε η άσκηση και ήταν επιτυχής αφού διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία του προσωπικού του νοσοκομείου, της πολιτικής προστασίας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, της πυροσβεστικής και του στρατού και της αστυνομίας.
Στόχος όλοι οι εμπλεκόμενοι στην άσκηση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά και να προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η εκκένωση ενός νοσοκομείου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και απαιτείται ετοιμότητα, κάτι που αποδείχθηκε ότι υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη, από την επιτυχία της άσκησης.

Πηγή: evros24.gr


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

IN KOMOTINI 


Ασκήσεις ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στα νοσοκομεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασκήσεις  Ετοιμότητας  Ευρείας Κλίμακας


Αθήνα 14 Μαρτίου 2017

Στα πλαίσια του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στα ακόλουθα Νοσοκομεία βάσει αναφερόμενου προγράμματος:

14/3 : ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

           ΓΝ Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»

15/3 :  ΓΝ Καβάλας

           ΓΝ Ξάνθης

16/3 :  ΓΝ Δράμας

Τις Ασκήσεις θα επιβλέψει κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, παρουσία του Διοικητή, κου Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου.


Πηγή: moh.gov.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews