ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/17

Στον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο ο πρόεδρος Κ. Καρακατσιανόπουλος και ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Καβάλας, Βίντεο

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ζήτησε την συμβολή της Περιφέρειας για το κτηριακό ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Απαντήσεις και για όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές για ελλείψεις σε προσωπικό και παλιά ασθενοφόρα.

Υποσχέσεις για ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου.

Δ/ντης ΕΚΑΒ Καβάλας κος Θωμάς Αγγελόπουλος: Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καβάλας μέχρι σήμερα αφορά τρεις Διασώστες με 8μηνη σύμβαση μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλα τρία Πληρώματα Ασθενοφόρου με 12μηνη σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ από τους οποίος έχει έρθει ο ένας καθώς και 2 διασώστες μέσω ενίσχυσης των Τομέων.


ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Υπόσχεση για ενίσχυση του Τομέα της Θάσου, ζήτησε βοήθεια της ΠΑΜΘ για το κτηριακό
xronometro.com

Για σταθεροποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για σειρά προσλήψεων, που θα γίνουν το προσεχές διάστημα, όπως και μέριμνα για την στελέχωση με προσωπικό στον τομέα της Θάσου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, στη διάρκεια συνάντησής του το πρωί της Τρίτης (28/3) με τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, στην οποία παραβρέθηκε και ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Θωμάς Αγγελόπουλος.

«Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο το Ε.Κ.Α.Β., αλλά και στις συνθήκες της Π.Ε. Καβάλας με τις γνωστές δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. Από την πλευρά της Περιφέρειας, τόσο εμείς, όσο και ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, θα θέλαμε να συμβάλλουμε, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες, όχι για να εξυπηρετήσουμε την υπηρεσία, αλλά να μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες προς τους συμπολίτες και τους πολλούς επισκέπτες μας», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Χρονιά σταθεροποίησης του Ε.Σ.Υ. το 2016

Από την πλευρά του ο κ. Καρακατσιανόπουλος χαρακτήρισε το 2016 ως «χρονιά σταθεροποίησης του συστήματος υγείας», το οποίο “χτυπήθηκε” άσχημα από τα μνημόνια και συμπλήρωσε ότι «πλέον θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Στον αγώνα που κάνουμε να σταθούμε στα πόδια μαςως χώρα, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Στόχος της συνάντησης μας με τον αντιπεριφερειάρχη ήταν να εξετάσουμε τρόπους για την βελτίωση των υποδομών, αλλά και γενικώς να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες στην περιοχή».

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και το παλιό κτήριο του ΕΚΑΒ στον Άγιο Λουκά και πως μπορεί να βοηθήσει για τη βελτίωσή του η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Προσπάθειες για ενίσχυση του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Θάσου

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πλάνο ενίσχυσης του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στη Θάσο, ο κ. Καρακατσιανόπουλος, απάντησε: «Είμαστε σε φάση που προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον Τομέα Ε.Κ.Α.Β. με προσωπικό. Η Θάσος επί χρόνια ήταν παραμελημένη. Το υπηρεσιακό συμβούλιο του Ε.Κ.Α.Β. θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τις υφιστάμενες αιτήσεις για μεταθέσεις στη Θάσο, ώστε να ενισχυθεί το νησί. Αν δεν βγουν οι μεταθέσεις, θα δούμε τι θα πράξουμε. Υπάρχει μια λυσσαλέα αντίδραση στον τρόπο μεταθέσεων και μετατάξεων που προσπαθεί πλέον η νέα διοίκηση να προχωρήσει με βάση το τι προβλέπει η νομοθεσία, με διαφάνεια και με καθαρότητα. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά η κοινωνία θα πρέπει να προχωρήσει με βάση τις ανάγκες της κι όχι με βάση κάποιων συγκεκριμένων».

Απαντήσεις και για όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές για ελλείψεις σε προσωπικό και παλιά ασθενοφόρα

Τέλος, από τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. ζητήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες συνδικαλιστών για ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και στον πεπαλαιωμένο στόλο των ασθενοφόρων, με τον κ. Καρακατσιανόπουλο να απαντά: «Από το 2010 μέχρι το 2016 είχαν αποχωρήσει 442 διασώστες. Στις αρχές του 2016, προσλήφθηκαν 186 με μια προκήρυξη που έγινε το 2015 για όλη την Ελλάδα και ήδη είναι σε διαδικασία ο διαγωνισμός για άλλα 100 άτομα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για 40 άτομα μόνιμο προσωπικό, θα φτάσουμε τα 420 άτομα. Θα καλυφθεί, δηλαδή, πάνω από το 75% των απωλειών, μέσα σε δύσκολες περιόδους. Όσον αφορά τα ασθενοφόρα παραλάβαμε ένα γηρασμένο στόλο με ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2007, με προβλήματα και εμπλοκές και καταφέραμε να πάρουμε 90 οχήματα, με τα 14 από αυτά να ενισχύουν την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Άρα για ποιες καταγγελίες να μιλάμε;».

Πηγή: xronometro.com

Συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ Νομού Καβάλας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
ENA CHANNEL GREECE

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρ 2017


Ουδέν νεότερον για το ΕΚΑΒ Θάσου
proininews.gr

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος και ο Διευθυντής του στην Καβάλα Θωμάς Αγγελόπουλος, επισκέφθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του  τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο. Ήταν καθ΄ οδόν προς την Κομοτηνή, όπου το μεσημέρι είχαν κι άλλες συναντήσεις. Υπόψη του κ. Μαρκόπουλου έθεσαν το πρόβλημα που το ΕΚΑΒ Καβάλας αντιμετωπίζει για την απαραίτητη συντήρηση κι ανακαίνιση του παλιού του κτηρίου, στο γνωστό σημείο, έδρα του ΕΚΑΒ Καβάλα, στη συνοικία του Αγίου Λουκά.
Συζήτησαν για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο παλιό κτήριο, τα οποία προγραμματίζονται και με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Θα βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού», είπε ο Θ. Μαρκόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος, αναφέρθηκε σε απαραίτητες συνέργειες και συνεργασίες, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει τι εννοεί.

Για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ Καβάλας, ανάφερε συγκεκριμένα και πρόσφατα στοιχεία ο Θ. Αγγελόπουλος, διευθυντής του στο νομό μας.
Σχετικά με το ΕΚΑΒ Θάσου η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Ναι μεν υπάρχουν αποφάσεις για τη στελέχωσή του, αλλά αυτές δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Για το θέμα αυτό ο κ. Καρακατσιανόπουλος είπε: «Βρισκόμαστε στη φάση για να το ενισχύσουμε και με προσωπικό, γιατί για χρόνια ήταν παραμελημένη  η Θάσος. Προσπαθούμε να το ενισχύσουμε με προσωπικό, είμαστε σε διαδικασίες όπου το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ θα πρέπει ν΄ αποφασίσει με βάση τις υφιστάμενες αιτήσεις για μετάθεση στη Θάσο, ποιοι μπορούνε να μετατεθούν, προκειμένου να ενισχυθεί και η Θάσος με το απαραίτητο προσωπικό.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει μία λυσσαλέα αντίδραση στον τρόπο μεταθέσεων και μετατάξεων, που προσπαθεί η νέα διοίκηση να προχωρήσει, με βάση το τι προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή με διαφάνεια και καθαρότητα. Υπήρξανε λυσσαλέες αντιδράσεις, αλλά η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει με βάση τις ανάγκες της κι όχι με τις ανάγκες κάποιων συγκεκριμένων».

Πηγή: proininews.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews