ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/3/17

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ασθενοφόρων σε Ροδόπη και Ξάνθη


Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ασθενοφόρων σε Ροδόπη και Ξάνθη
xronos.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ

Κρίνεται αναγκαία η παρουσία τουλάχιστον ενός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, και ενός στο Κέντρο Υγείας Σαπών
Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ξανθό Ανδρέα και τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την έλλειψη ασθενοφόρων οχημάτων και οδηγών στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, έστειλε ο Μουμίν Οντέρ θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΠΑΜ-Θ διοικητικού, οικονομικού, εμπορίου, παρεμπορίου, ΒΙ.ΠΕ., επιχειρήσεων και κάθε μορφής επίλυσης ειδικών ζητημάτων.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει στον χώρο της Υγείας στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, σε ό τι αφορά στη διακομιδή ασθενών.

Αυτή τη στιγμή, όλος ο νομός Ροδόπης εξυπηρετείται μόνο με ασθενοφόρα τα οποία έχουν έδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ακόμη και αν πρόκειται για περιοχές αρκετά απομακρυσμένες. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής, καθώς καθίσταται χρονοβόρα η μεταφορά των ασθενών, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο σε αρκετές περιπτώσεις.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η παρουσία τουλάχιστον ενός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, και ενός στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Η απόσταση του Ιάσμου από την Κομοτηνή είναι 21 χιλιόμετρα και των Σαπών 28 χιλιόμετρα. Ο Δήμος Ιάσμου είναι ορεινός και δύσβατος στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ οι Σάπες μπορούν να εξυπηρετήσουν και τον ορεινό δήμο Αρριανών. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις αφορούν στις έδρες των δήμων και σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για χωριά και οικισμούς που απέχουν 60-70 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Με την παρουσία πληρωμάτων στα δύο αυτά σημεία, καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες του νομού, καθώς θα είναι ταχύτερη και πιο καίρια η αντιμετώπιση των περιστατικών στα χωριά δυτικά (Ίασμος) και ανατολικά (Σάπες) της Κομοτηνής.

Στον δε νομό Ξάνθης, στον ορεινό δήμο Μύκης αν και υφίσταται ασθενοφόρο λόγω έλλειψης οδηγού αυτό δεν είναι σε θέση να μετακινηθεί. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, για την επίλυση των κρίσιμων αυτών ζητημάτων».

Πηγή: xronos.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews