ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/17

Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης: Να μεταφερθεί στη Χίο η έδρα του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου


Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Να μεταφερθεί στη Χίο η έδρα του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου
astraparis.gr

Να μεταφερθεί στη Χίο η έδρα του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, επικαλούμενος τους ακόλουθους λόγους:

1. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο εναέριο μέσο παντός καιρού (ελικόπτερο super puma) στη Χίο κατάλληλο για τις αεροδιακομιδές των ασθενών.
2. Η Χίος γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου κι έτσι οι αποστάσεις με τα άλλα νησιά είναι μικρότερες.
3. Υπάρχει ήδη ιατρός ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο όπου σταθμεύει το ελικόπτερο κι επομένως η επιπλέον πρόσληψη ενός ιατρού του ΕΚΑΒ θα παρείχε την δυνατότητα για 24ωρη κάλυψη αεροδιακομιδών ασθενών του Βορείου Αιγαίου.
4. Το νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι Περιφερειακό κι έτσι λίγα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται και χρήζουν διακομιδής, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία των υπολοίπων νησιών, τα οποία έχουν ανάγκη περισσότερων αεροδιακομιδών ασθενών. Έτσι, ο χρόνος διακομιδής ασθενών μειώνεται σημαντικά, καθώς το πτητικό μέσο δεν θα πρέπει να κάνει διπλό δρομολόγιο (να ξεκινάει και να επιστρέφει στην Μυτιλήνη).

Επίσης, ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή του προς τους υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη επισημαίνει τα οξυμμένα – όπως τα χαρακτηρίζει – προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας Χίου του ΕΚΑΒ, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσής του σε προσωπικό και ζητά την άμεση ενίσχυσή του.

Πηγή: astraparis.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews