ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/3/17

Δυτική Φθιώτιδα: Ασθενοφόρα με άδεια ρεζερβουάρ!


Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

«Ευχαρίστως ερχόμαστε αλλά θα χρειαστεί να βάλετε καύσιμα…»

Και στην Φθιώτιδα: Ασθενοφόρα με άδεια ρεζερβουάρ!
lamianow.gr

Είχαν όλη την καλή θέληση οι διασώστες να μεταφέρουν ασθενή από τη Δυτική Φθιώτιδα στο νοσοκομείο Λαμίας πλην όμως το όχημα του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε καύσιμα. Έτσι η απάντηση που έλαβε ο συγγενής της ασθενούς που κάλεσε τις πρώτες βοήθειες ήταν «ευχαρίστως ερχόμαστε αλλά θα χρειαστεί να βάλετε καύσιμα…».

Έναν τεράστιο σκόπελο αντιμετωπίζουν πλέον τα διασωστικά συνεργεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Φθιώτιδα. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στην περιοχή μας, και όχι μόνο, απλοί πολίτες απομακρυσμένων στην Φθιώτιδα περιοχών, καλούνται οι ίδιοι να βάλουν τα χρήματα για τα καύσιμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διακομιδή των ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτό συμβαίνει διότι οι συμβάσεις που έχει συνάψει το δημόσιο με πρατηριούχους έχουν… διαταραχτεί λόγω χιλιάδων οφειλομένων προς αυτούς και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κλείσει την στρόφιγγα για τα δημόσια οχήματα. Πολλές άλλωστε είναι οι καταγγελίες που διαβάζουμε καθημερινά στον Τύπο για οχήματα της Αστυνομίας αλλά και των δήμων που δεν μπορούν να κινηθούν λόγω ανεπάρκειας καυσίμων και μένουν καθηλωμένα.

Όσον αφορά τα ασθενοφόρα οι διασώστες βάζουν πολλές φορές ακόμη και χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να «φουλάρουν» τα παλαιομένα οχήματα για να σώθούν ζωές! Τους αξίζει ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο αλλά όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν είναι λύση.

Συν τις άλλοις Ασθενοφόρα μένουν στον δρόμο λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αρκετά από τα οχήματα έχουν καταγράψει περισσότερα από 1.000.000 χλμ και δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή των ασθενών παίζεται κορώνα-γράμματα.

Πρόσφατα υπήρξε καταγγελία που ανέφερε πως κατά την διάρκεια διακομιδής καρδιοπαθούς ασθενούς στην Αθήνα, το ασθενοφόρο υπέστη βλάβη στην Εθνική οδό και πιο συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή της Θήβας. Χρειάστηκε μάλιστα να γίνει «τράμπα» του ασθενούς σε άλλο ασθενοφόρο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διακομιδή.

Ο Θεός βοηθός…

Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Πηγή: lamianow.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews