ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/3/17

Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου


Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου
dimokratiki.gr

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του, ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ενισχύοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας και καλύπτοντας μια από τις βασικότερες ελλείψεις του λιμένα μέσω του οποίου διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.
Όπως δήλωσε στην «δ», ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Τελωνείο και ο ιατρικός εξοπλισμός έχει ήδη παραλειφθεί. Όπως έκανε γνωστό, απομένουν μόνον κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει την λειτουργία του, κάτι που αναμένεται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο Σταθμός θα παρέχει ιατρική βοήθεια σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών όπως π.χ. ατυχήματος ή αδιαθεσίας κάποιου επισκέπτη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής αντιμετώπισης, θα μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.
Ο σταθμός θα λειτουργεί κατά τις ημέρες και ώρες κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων, βάσει του προγράμματος το οποίο έχει καταρτιστεί και υπολογίζεται να ανέλθει ο αριθμός τους στα 250 για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, η αντιδήμαρχος κ. Α. Ζωάννου, η οποία είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του Σταθμού, οι ιατροί του Νοσοκομείου θα στηρίξουν την παραπάνω προσπάθεια, επεκτείνοντας και σε αυτόν τον τομέα την συνεργασία τους με το Δήμο Ρόδου και το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.
Κατά την εισήγησή της, μεταξύ άλλων τόνισε: «επειδή το Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου των χιλιάδων επισκεπτών που επιλέγουν το νησί μας, ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου προτείνει την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Πρώτων Βοηθειών σ’αυτό. Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών θα λειτουργεί δίπλα από το Τελωνείο σε κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο. Σκοπός του η παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών όπως π.χ. ατυχήματος ή αδιαθεσίας κάποιου επισκέπτη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής αντιμετώπισης, θα μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.
Πρόκειται για μια αναγκαία κίνηση, καθότι στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές συμβάντα κατά την άφιξη ή αναχώρηση των επισκεπτών από ή προς το λιμάνι, μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα σοβαρά. Για την πρωτοβουλία αυτή εξέφρασε τη θετική του άποψη και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου. Ειδικότερα στην παρούσα χρονική στιγμή, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη δράση θα αναβαθμίσει το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, προσελκύοντας ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών».
Να σημειωθεί ότι ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών θα λειτουργεί στο τουριστικό λιμάνι σε συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον Δήμο Ρόδου, καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των αρμοδίων φορέων.


Πηγή: dimokratiki.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews