ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/3/17

Το ΕΚΑΒ Ρόδου εκπαιδεύει πολίτες και φορείς του νησιού


Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το ΕΚΑΒ Ρόδου εκπαιδεύει πολίτες και φορείς του νησιού
diasostesrodou.blogspot.gr

Πόλυ Χατζημάρκου -

Στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών για πολίτες από την ομάδα ΕΚΑΒ Ρόδου.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός μεγάλου κύκλου εκπαιδεύσεων που έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί με την βοήθεια της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία το ΕΚΑΒ Ρόδου εκπαιδεύει πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.

Τα σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών αφορούν σε καταστάσεις που σχετίζονται με: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών, επείγουσες καταστάσεις καθώς επίσης και τη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή κ.α.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Ρόδου, κατά την διάρκεια των ρεπό των μελών της.
Στην εκπαίδευση της Κυριακής βρέθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια που κάνει το ΕΚΑΒ Ρόδου να εκπαιδεύσει στις πρώτες βοήθειες τον τοπικό πληθυσμό.
Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων είναι διάρκειας επτά ωρών και δίνεται πιστοποίηση από την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΑΒ Ρόδου έχει ήδη ξεκινήσει, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών και εκπαιδευτικών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκπαιδεύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 300 άτομα έχουν ήδη παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις.
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews