ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/3/17

To EKAB για την συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο - Απάντηση στις «απαιτήσεις» του Αντιπεριφερειάρχη!


Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Με αφορμή δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ»  μετά την συνάντηση κλιμακίου του ΕΚΑΒ και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο στο οποίο αναφέρονται οι «απαιτήσεις»  του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη για την άμεση επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει όσον αφορά το ασθενοφόρο Γενναδίου και Έμπωνα, το ΕΚΑΒ εξέδωσε Δελτίο Τύπου και ενημερώνει μεταξύ των άλλων:
«Ο σχεδιασμός της στελέχωσης για την κάλυψη των αναγκών μιας περιοχής, είναι κυρίως αποτέλεσμα συνεργασίας, αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης, μελέτης των στοιχείων, διαθεσιμότητας πόρων και προφανώς όχι μονομερών «απαιτήσεων». Τις όποιες απαιτήσεις, τις θέτουν οι ανάγκες της Κοινωνίας και μόνο.»Συνάντηση κλιμακίου του ΕΚΑΒ με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση κλιμακίου του ΕΚΑΒ και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο και με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε για τα εξής :

1. Το ΕΚΑΒ, θεωρεί ότι στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για την βελτίωση και διεύρυνση των υπηρεσιών του στην Κοινωνία, θα πρέπει να διερευνά και να αξιοποιεί οποιαδήποτε δυνατότητα παρέχεται, προς επίτευξη αυτού του σκοπού. Υπό αυτή την έννοια και δεδομένου ότι το ΠΕΠ 2014-2020 αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μεταξύ άλλων και για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του ΕΚΑΒ, υποβάλλαμε αίτημα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την συμπληρωματική προμήθεια 12 Ασθενοφόρων οχημάτων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες οι οποίες προέκυψαν μετά την τελευταία προμήθεια Ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε το 2015. Συγκεκριμένα το αίτημα περιλαμβάνει την προμήθεια, 1 Κινητής Ιατρικής Μονάδας, 2 Ασθενοφόρων οχημάτων 4Χ4 και 9 Ασθενοφόρων οχημάτων μικρού όγκου, προκειμένου να καλυφθούν περιοχές με χωροταξικές ιδιαιτερότητες.

2. Θεωρούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, απαιτεί, αν όχι επιβάλει, την ανάπτυξη κατάλληλων συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών σε κάθε τομέα της Δημόσιας ζωής. Ως εκ τούτου, και κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία και αναζητήθηκαν τρόποι για την πληρέστερη κάλυψη της Ρόδου με Ασθενοφόρα.

3. Ο σχεδιασμός της στελέχωσης για την κάλυψη των αναγκών μιας περιοχής, είναι κυρίως αποτέλεσμα συνεργασίας, αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης, μελέτης των στοιχείων, διαθεσιμότητας πόρων και προφανώς όχι μονομερών «απαιτήσεων». Τις όποιες απαιτήσεις, τις θέτουν οι ανάγκες της Κοινωνίας και μόνο.

4. Οι συμπληρωματικές εργασίες στο κτίριο του ΕΚΑΒ της Ρόδου, αφορούν σε ελλείψεις του αρχικού σχεδιασμού του κτιρίου, ο οποίος δυστυχώς έγινε χωρίς την συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ ( Δ/νση Οργάνωσης και Συντονισμού, Τεχνική Υπηρεσία, συμμετοχή σε Κτιριολογικό Πρόγραμμα κ.λπ.), ελλείψεις οι οποίες όμως είναι ουσιαστικές, για την λειτουργία του ΕΚΑΒ Ρόδου ως κέντρου του Ν. Αιγαίου.

5. Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ και του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου. Δυστυχώς όμως, ο κ. Περιφερειάρχης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στη συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ αποτελούνταν από τον Προέδρο του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλο, την Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (στο οποίο ανήκει και ο Τομέας Ρόδου) κα Χ. Κωτούλα, τον υπεύθυνο του Τομέα Ρόδου κ. Χ. Τσιμπλέκα και την Πολιτικό Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ κα Ν. Παντελάρου.

Δημοσιεύτηκε 6/3/2017

Πηγή: ekab.gr

Τι έλεγε το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας;
Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews