ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/3/17

Εκπαίδευση με «Virtual Reality» για την προστασία από περιστατικά Βίας κάνει το ΕΚΑΒ Αυστραλίας στους διασώστες του.

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σε προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, εκπαιδεύονται πλέων, οι διασώστες της Αυστραλίας με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας για την καλύτερη διαχείριση περιστατικών βίας που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους.
 Σύμφωνα με τους διασώστες, στην Αυστραλία τα περιστατικά βίας ανέρχονται σε 5000 χιλ ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν πάνω από 13 περιπτώσεις ενδοεπαγγελματικής βίας. 

 Τα σενάρια περιλαμβάνουν αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε μη φιλικό περιβάλλον ακόμη και ιδιαίτερα επιθετικό προς την σωματική ακεραιότητα των ίδιων των διασωστών.

 Η εκπαίδευση γίνετε με την χρήση smart phone και μάσκες εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) που δίνουν την δυνατότητα στον διασώστη να βρεθεί εντός σκηνής και να ζήσει ένα αληθοφανή σενάριο παρατηρώντας κατά 360 μοίρες τον χώρο και τα όσα διαδραματίζονται γύρω του.

 Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μεταδώσει γνώση και εμπειρία, ώστε οι διασώστες να μπορούν πρώτων να αναγνωρίσουν ένα δύσκολο και επιθετικό περιβάλλον και δεύτερων να μπορούν να προστατευτούν, ή να αποφύγουν απειλητικές για την σωματική τους ακεραιότητα καταστάσεις.

δείτε σχετικό βίντεο:

 

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews