ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/17

Οι μικροί μαθητές του 2ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών έμαθαν τι είναι το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο


Σάββατο, 1 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Οι μικροί μαθητές του 2ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών έμαθαν τι είναι το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο
psaxna.gr

Μία πολύτιμη και εξίσου  πάρα πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών η οποία προσέφερε πολύ σημαντικές εμπειρίες στους μικρούς μαθητές  του Νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα,
ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τους νηπιαγωγούς, την Τετάρτη 29 Μαρτίου με πρωτοβουλία του και  στα πλαίσια των δράσεών του  κάλεσε στο Νηπιαγωγείο των Ψαχνών  κλιμάκιο του του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο, με σκοπό την ενημέρωση των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου για την χρήση και την λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Με τον τρόπο αυτο τα παιδάκια ήρθαν σε άμεση επαφή με το ασθενοφόρο και ενημερώθηκαν για τον ειδικό εξοπλισμό παροχής πρώτων βοηθειών.

Η βιωματική αυτή εμπειρία πέρα απο την υπόστηριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας εξασφαλίζει την μελλοντική σωστή χρήση της υπηρεσίας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, μιας και από το εκπαιδευμένο προσωπικό τονίστηκε προς τα παιδάκια ότι ιδιαίτερα  το ασθενοφόρο πρέπει να καλείται σε περιπτώσεις που η ανθρώπινη ζωή πραγματικά βρίκεται σε άμεσο κίνδυνο…

Τονίζεται ότι, τα νήπια έιχαν ενημερώθει αρχικώς από τις νηπιαγωγούς για το ασθενοφόρο και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Τέλος, με την λήξη αυτής της δράσης κάθε παιδάκι έλαβε δωράκι απο τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ μια χειροτεχνία ενός ασθενοφόρου τριών διαστάσεων ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και φυσικά  να παραμείνει «ζωντανη» στο μυαλό τους η ιδιαίτερη αυτή επίσκεψη…

Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών και ελπίζουμε η πρωτοβουλία τους να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή: psaxna.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews