ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/4/17

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Στις 5 Απρίλη, η «αριστερή» διοίκηση του ΕΚΑΒ, με νεοφιλελεύθερες ιδέες και πρακτικές, σέρνει για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια!


Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

3-4-2017

Στις 5 Απρίλη, η «αριστερή» διοίκηση του ΕΚΑΒ, με νεοφιλελεύθερες ιδέες και πρακτικές, σέρνει για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια!

Κύριοι της διοίκησης έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ψάχνετε μονίμως εχθρούς όχι μόνο γιατί ίσως έτσι πιστεύετε πως  ισχυροποιείται την θέση σας αλλά γιατί υλοποιείται τις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες ιδέες σας με τις οποίες νομίζεται ότι θα διαλύσετε το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ.

Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων από την διοίκηση του ΕΚΑΒ
Στις 8/2/2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων με επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εξαιρέσιμων αποδοχών 2014 και 2016, εκτός έδρας μετακινήσεις 14 μηνών και έλλειψη πρόνοιας και πρόβλεψης για την ασφάλεια και υγιεινή.
Στις 9-2-2017 ο αντιπρόεδρος Μ. Μυλωνάς έκανε αυτό που καμία διοίκηση από το 1986 μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Το δικαίωμα μας σε κινητοποιήσεις με την  Επίσχεση Εργασίας. Με μια επιστολή εκφοβισμού από άλλες σκοτεινές εποχές ενημερώνει ότι «η συμμετοχή του εργαζομένου στην επίσχεση εργασίας συνιστά αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων του και καταλήγει ότι αν συνεχιστεί η εξαγγελθείσα επίσχεση εργασίας θα προχωρήσει σε επίταξη του προσωπικού.!!»

Η τρομοκρατία και το κυνήγι «μαγισσών» από την κομματικά διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Στην συνέχεια η απίθανη αυτή διοίκηση του ΕΚΑΒ, επικεφαλής της οποίας είναι ο αριστερός κατά τα άλλα πρόεδρος Κ. Καρακατσιανόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο παρελθόν ως εργαζόμενος δυναμικά σε επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα του!!, εκτός από την καταβολή  από μέρους της ΠΟΠ ΕΚΑΒ ποσού 50.000 ευρώ (για κάθε περίπτωση παραβίασης της εκδιδόμενης απόφασης) και κάλυψη της  δικαστικής δαπάνης ζητά να απαγορευθεί η επίσχεση εργασίας αλλά και η επανάληψη αυτής με τα ίδια ή ανάλογα και παρεμφερή αιτήματα στο μέλλον.!!   Αναθέτει δε (απόφαση ΣΥΝ 9/22-03-17) την δικαστική εκπροσώπηση του ΕΚΑΒ σε δύο δικηγόρους!!
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ποινική δίωξη δεν αποτελεί μια απλή παραφωνία ή ακόμη μια άτυχη στιγμή που οφείλεται στην ανεπάρκεια κάποιων να διοικήσουν ένα τόσο σημαντικό οργανισμό όπως το ΕΚΑΒ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ενέργειες εντάσσονται  σε ένα συνολικό πλαίσιο διώξεων και ποινικοποιήσεων των αγώνων των εργαζομένων ενώ παράλληλα συνεχίζουν να λειτουργούν εκδικητικά σε βάρος της οργανωμένης, δημοκρατικής και συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης. Θέλουν μια καταδικαστική απόφαση για να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας και στην συνέχεια να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο απαγορεύοντας στο μέλλον τις κινητοποιήσεις σε όλο το δημόσιο. Συνεχίζουν και στρώνουν το έδαφος στον νεοφιλελευθερισμό.

Η προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα και διαστρέβλωσης της αλήθειας συνεχίστηκε με ένα ακόμη κατάπτυστο και αντεργατικό δελτίο τύπου (25/2/2017) στο οποίο αναφέρουν ότι «Οι επισχέσεις στο ΕΚΑΒ είναι μη σύννομες!». Και καταλήγουν, αφού βρίζουν και συκοφαντούν για μια ακόμη φορά τα συλλογικά όργανα του ΕΚΑΒ, ότι «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην προσπάθειά μας αυτή!» Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να τους γράψει η ιστορία ως την διοίκηση που απαγόρεψε την επίσχεση εργασίας στο δημόσιο ως μέσο διεκδίκησης από τους εργαζόμενους!

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Η προσπάθεια τους θα πέσει για μια ακόμη φορά στο κενό. Στις 24/2/2017 (1η εκδίκαση) κερδίσαμε την πρώτη μάχη - Στις 5/4/2017 θα κερδίσουμε κ την επόμενη! Η τρομοκρατία της κατά τα άλλα αριστερής διοίκησης του ΕΚΑΒ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η στοχοποίηση  εκπροσώπων των εργαζομένων είναι μια πρακτική που το συνδικαλιστικό κίνημα αντιμετώπισε με επιτυχία στο παρελθόν, με τρόπο ανυποχώρητο και αγωνιστικό.


Μήπως, ο νεοφιλελευθερισμός είναι ήδη εδώ και δε χρειάζεται να τον φέρει κανείς;
Όσο για την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΚΑΒ για ένα «αντιδεξιό μέτωπο» με επικεφαλής τους «κομισάριους» του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ενάντια στο ξεπούλημα του ΕΚΑΒ και άλλα αστεία διλλήματα που προσπαθούν να μας βάλουν, τους απαντάμε: Εμείς δεν είμαστε «παράγοντες» ούτε «παρατρεχάμενοι γυρολόγοι» της κάθε διοίκησης. Βάζουμε πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον του ΕΚΑΒ και όχι το προσωπικό.
Οι συνεργασίες εξάλλου γίνονται με κοινά προγράμματα και σεβασμό στις απόψεις των εργαζομένων. Καταφέρατε μέσα σε ενάμισι χρόνο να θέσετε σε αμφισβήτηση όσα κέρδισε το ισχυρό και πρωτοπόρο συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ από την ίδρυση του οργανισμού. Αυτά που με αγώνες καταφέραμε ενωμένοι να κρατήσουμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης από το 2010 μέχρι το 2015. Το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Την διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
Στρώνετε το χαλί στους επόμενους. Έτσι όπως το πάτε δεν θα έχουν και πολλά άλλα να κάνουν! Θα απομείνει μόνο το ξεπούλημα τμημάτων! Εάν δεν το έχετε σχεδιάσει και αυτό με την επικείμενη αλλαγή του οργανισμού στο πλαίσιο της σταθεροποίησης του συστήματος που επικαλείστε.

Οι ευθύνες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ
Τι να πει κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ. Η στάση τους μέχρι σήμερα θα αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης στο κοντινό μέλλον! Λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τις επιλογές της διοίκησης. Καταγγέλλουν οι ίδιοι (ξεχνάνε τις 28 ημέρες τον Απρίλιο/Μάιο του 2011) ότι η επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ είναι παράνομη πράξη. Δέχονται ποσοστό ασφαλείας 65%. Συμφωνούν με την απαγόρευση ασθενοφόρων σε κινητοποιήσεις για κάλυψη τους. Συναινούν στην ομηρία εργαζομένων με προλήψεις ορισμένου χρόνου (συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ και ΑΕΜΥ Α.Ε.). Σέρνονται και ταυτίζονται πίσω από διαχειριστικά ανεπαρκείς τοποθετημένους με ημερομηνία λήξης. Βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς ούτε ένα αίτημα διεκδίκησης. Ξέρουν μόνο να συκοφαντούν ονομαστικά όσους αντιστέκονται. «Γλύφουν εκεί που έφτυναν» μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη όταν μας εγκαλούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η μετατροπή τους σε συμπληρωματικό γραφείο τύπου της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπ. Υγείας ούτε τους ίδιους βοηθά, ούτε το ΕΚΑΒ, πολύ δε περισσότερο προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα για τις οποίες θα απολογηθούν σύντομα στους εργαζόμενους.

Κατάληψη του Υπουργείου Υγείας κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας 28 ημερών τον Απρίλιο του 2011

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Η στοχοποίηση εκπροσώπων των εργαζομένων είναι μια πρακτική που το συνδικαλιστικό κίνημα αντιμετώπισε με επιτυχία στο παρελθόν, με τρόπο ανυποχώρητο και αγωνιστικό. Θα συνεχίσουμε σε όλους τους χώρους εργασίας μας να παλεύουμε για τα πραγματικά συμφέροντα μας.
Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να ασκούμε κριτική στις όποιες λανθασμένες κυβερνητικές κινήσεις, να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να υποδεικνύουμε τα λάθη και τις ασυνέπειες και να προτείνουμε λύσεις.
Η δαπάνη στολής για το 2016 και 2017, η επαναφορά των εκτός έδρας και ο επανακαθορισμός της ωριαίας αποζημίωσης υπερωριακής εργασίας, που οι ίδιοι, σχεδόν «κλαίγοντας» και με «βαριά καρδιά» κατάργησαν, ψηφίζοντας το 3ο Μνημόνιο καθώς και το υπόλοιπο Δεκεμβρίου 2014 που αρνιόταν πεισματικά το υπουργείο να αποδώσει για μικροκομματικά οφέλη (να σας τα δώσει ο Βορίδης λέγανε..), είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Δεν μας τα χαρίσανε. Τα διεκδικήσαμε και τα κερδίσαμε.

Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.» Πλάτωνας 427-347 π.χ.

Συνάδελφοι, ενεργοποιηθείτε μέσα από τα σωματεία και δώστε μας την δύναμη να αντισταθούμε στην εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών και ενεργειών κάθε διοίκησης και κάθε κυβέρνησης.


Ο πρόεδρος Κ. Καρακατσιανόπουλος συμμετείχε ενεργά ως εργαζόμενος το 2013 σε κινητοποιήσεις με την παρουσία ασθενοφόρων που ο ίδιος απαγόρεψε το 2016 ως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ!Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. Ζήτησε αναβολή κι έφυγε απ’ το δικαστήριο η ΠΟΠ ΕΚΑΒ και μετά πέτυχε μεγάλη νίκη. Μάθε πως υπάρχει μια λέξη που λέγεται φιλότιμο. Επειδή την λέξη αλήθεια δεν την ξέρεις ΟΥΤΕ μήνυση έχει γίνει ούτε στέλνεται η ΠΟΠ ΕΚΑΒ στον εισαγγελέα ως κατηγορούμενη στα δικαστήρια. ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που γράφεις ψέματα. Η διοίκηση στηρίζει και θα στηρίζει τους εργαζομένους και θα προσπαθεί πάντα γι’ αυτό. Οι αποφάσεις της ομάδων που ζητάνε από τους εργάτες να εφαρμόσουν παρανομίες ΤΕΛΟΣ. Εξάλλου η ουρά τους θα είναι πάντα έξω απ’ τον χορό και στις απεργίες η πλειοψηφία των συνδικαλιστών θα έχει φροντίσει να πάρει ότι άδεια κυκλοφορεί αρκεί να πληρώνεται. Φτιάχνεις το προφίλ μιας κακής και διπρόσωπης διοίκησης. Πιστεύεις ότι εσύ σήμερα γεννήθηκες πολιτικά και είσαι άγνωστος. Σε ξέρουν καλά έχεις κι εσύ την ιστορία σου εδώ μέσα αθώα περιστερά που παρακαλάς πολιτικούς αντιπάλους και δημιουργείς συμμαχίες για την αυριανή σου πολιτική επιβίωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε αυτα που γραφεις συμφωνει ο προεδρος ;Το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι ο προεδρος οταν εκανε επισχεση ηταν παρανομος;Αν ηταν πως εγινε προεδρος; πως ανέχεσαι να εχεις προισταμενο σου εναν παρανομο;Ασε τα παραμυθια σας πηρανε χαμπάρι.Κανε πρωτα ολες τις μεταταξεις-μεταθεσεις που υποσχεθηκες, γεμισε με κοσμο ολους τους τομεις που δημιουργησες και τοτε βγες και μιλα ασε τα συνδικαλιστικα.Πληρωνεσε απο ολους μας για να διοικεις οχι να κανεις σχολια και να κρινεις ανθρωπους που ηταν ειναι και θα ειναι στο ΕΚΑΒ.Με τα συνδικαλιστικα ασε να ασχοληθουνε αλλοι.Εισαι εκλεγμενος πουθενα;Εχεις δικαιωμα ψηφου;Τι ασχολεισαι.Σε θιγουν;Βγαλε ανακοινωση να τελειώνουμε συνηθισμένος εισαι.Αριστερε ε αριστερε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενώ όταν είχε απειλήσει ο υπουργός Λυκουρεντζος με προσφυγή στην δικαιοσύνη για την τότε επίσχεση το σωματείο Αθηνών, τότε τι έγινε ekabnews;;;
  Αλλά να, τότε ήταν υπουργός!!!
  Όχι πρόεδρος!!!
  Ποιος πρόεδρος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις δεξιές πολιτικές τις ξέραμε. Τις συριζαίικες αριστερές δεν γνωρίζαμε! Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι είναι πολύ χειρότερες. Πιο αντιεργατικές και πιο νεοφιλελεύθερες δεν γίνονται…
   Και για την ιστορία…… για να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους…
   Ο Λυκουρέντζος για να σταματήσει την επίσχεση (17 συνεχόμενες ημέρες) δεσμεύτηκε για κάποια πράγματα (τα οποία στην συνέχεια υλοποίησε), το σωματείο της Αθήνας πήρε απόφαση στο Δ.Σ. να την σταματήσει αλλά η Γ. Συνέλευση είχε διαφορετική άποψη.. με την καθοδήγηση κάποιων αριστερών προοδευτικών δυνάμεων οι οποίες θέλανε πρώτα να μπούνε τα χρήματα και μετά να σταματήσουμε !!

   Τι έκανε τότε το Υπουργείο;
   Ακόμα και αυτός ο σκληρός δεξιός (γραμματέας τότε της Ν.Δ.) υπουργός δεν έκανε προσφυγή ή δεν έβαλε την ηγεσία του ΕΚΑΒ να κάνει.. αλλά έβγαλε ένα δελτίο τύπου «Αποδοχή γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο» με το οποίο έκανε δεκτή μια γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία «Οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν δικαιούνται να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας». Και σταμάτησε εκεί.
   Επίσης, δεν βρήκε πρόθυμες ηγεσίες να ασκήσουν προσφυγές όπως σήμερα! Και υπήρχαν και «φιλικές» προς την κυβέρνηση συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες είχαν ως προτεραιότητα το συμφέρον του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων και λέγανε ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ σε αποφάσεις που λαμβάνονταν στα γραφεία των υπουργών.
   Όχι σαν σήμερα που η φιλoκυβερνητική παράταξη έχει ταυτιστεί σε όλα με αυτή την απίθανη και πολύ λίγη διοίκηση του ΕΚΑΒ!

   Διαγραφή
  2. Έχεις μια συμπάθεια στις δεξιες πολιτικές, είναι οικίες και συν κυβερνητικές!!!

   Διαγραφή
 4. Ενώ την Δευτέρα μετά την συνάντηση του σωματείου Αθηνών με τον αν. Υπουργό, εκδόθηκε δελτίου τύπου εκατέρωθεν, όπου οι δεσμεύσεις του υπουργού κρίθηκαν ικανοποιητικες, το σωματείο Αθηνών, δεν προχώρησε σε επίσχεση, ενώ αντίθετα η ομοσπονδία προχώρησε.
  Τώρα αν το δελτίο τύπου του υπουργού, κάποιοι νομίζουν ότι δεν αφορά το σύνολο των εκαβιτων, ίσως να κάνουν λάθος συνδικαλιστικη εκτίμηση, εκτός και αν υπάρχει παρασκήνιο.
  Επίσης τον εργαζόμενο δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει την πρωτιά στις συναντήσεις με υπουργούς και διοικήσεις.
  Το πρεστίζ και η εικόνα, είναι υποκειμενικά κριτήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάποτε στο ΕΚΑΒ ήταν πρόεδρος ο Γ. Ροτζιωκος, διορισμενος κι αυτός από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως πάντοτε δηλαδή.
  Μαζί του αντιπρόεδρος ήταν ο Π. Τζανετης, διορισμενος κι αυτός φυσικά.
  Η κραταιά τότε ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΑΒ, βρέθηκε σε κατάσταση διχοτόμησης.
  Αποτέλεσμα αυτού ήταν να βρεθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του υπουργείου υγείας ο τότε πρόεδρος για διάφορες αποφάσεις του.
  Η έκπληξη της υπόθεσης ήταν ότι ο βουλευτής που είχε τα στοιχεία και ήταν καταπέλτης, ήταν της συμπολιτευσης Κωσταντινοπουλος.
  Ποιος να ήταν αυτός άραγε, απο την ΠΑΣΚΕ, που κελαιδησε τότε;;;
  Ηταν ίδιος, με όλα όσα περιγράφει στο κυρίως κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews