ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/17

Κομβόι 70 ασθενοφόρων με προορισμό τη Συρία


Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ηγουμενίτσα: Κομβόι 70 ασθενοφόρων με προορισμό τη Συρία
ert.gr

Το μεγαλύτερο κομβόι ασθενοφόρων με εβδομήντα οχήματα, συνοδευόμενα από 170 περίπου νοσηλευτές, βρετανούς υπηκόους, συριακής καταγωγής, ξεκίνησαν την Πέμπτη το μεσημέρι από την Ηγουμενίτσα, με προορισμό τη Συρία.
Πρόκειται, για ασθενοφόρα από πέντε Βρετανικές ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εμπόλεμη περιοχή.

Τα ασθενοφόρα ξεκίνησαν την Κυριακή από το Λονδίνο, συναντήθηκαν και με άλλη ομάδα στο Κέντ και από κει συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ντόβερ, απ’ όπου πέρασαν στη Γαλλία. Έφτασαν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από την Ανκόνα και οδικώς διασχίζουν τη βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να φτάσουν το Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία απ’ όπου τελικά θα αναχωρήσουν για τη Συρία.
Τους νοσηλευτές, συνοδεύει τηλεοπτικό συνεργείο του BBC με σκοπό να καταγράψει τη διαδρομή τους, την υποδοχή αλλά και τα προβλήματα που θα συναντήσουν στην πορεία τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, κάθε ασθενοφόρο, μόλις φτάσει στη Συρία, θα σώζει κάθε μήνα 43 ανθρώπινες ζωές.


Πηγή: ert.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews