ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/4/17

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική ζητά το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ!!


Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική ζητά το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ
halkidikifocus.gr

Παρέμβαση με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Ουρανούπολη

Άμεσες και μόνιμες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική ζητά από το υπουργείο Υγείας το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Το προχθεσινό συμβάν με την καθυστερημένη επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη με συνέπεια την τραγική κατάληξη συμπολίτη μας, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την σοβαρότατη και προβληματική κατάσταση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της αλλά κυρίως των ελλείψεων σε προσωπικό.

Στην Χαλκιδική ενώ υπάρχουν σε λειτουργία 5 ασθενοφόρα για την γεωγραφική κάλυψη των περιστατικών, απασχολούνται 36 από τους απαραίτητους 67 διασώστες, με αποτέλεσμα οι μισές περίπου βάρδιες να μένουν ακάλυπτες και έτσι να μην καλύπτονται όλες οι περιοχές ταυτόχρονα και να μην επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό που προκύπτει. Ενδεικτικά, για το προχθεσινό περιστατικό στην Ουρανούπολη, υπήρχε μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο στην Κασσανδρεία το οποίο και μετακινήθηκε με εύλογη καθυστέρηση.

Καλούμε τόσο το υπουργείο, όσο και την διοίκηση του ΕΚΑΒ να δώσουν άμεσες και μόνιμες λύσεις για την ενίσχυση, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική: με άμεσες προσλήψεις διασωστών και οδηγών, με ενίσχυση του (όχι εποχιακά μόνο αλλά και για όλο τον χρόνο λόγω της γεωγραφικής και χιλιομετρικής ιδιαιτερότητας της Χαλκιδικής), την επέκταση του με μηχανές άμεσης επέμβασης και πρώτων βοηθειών, την επέκτασης ή και μόνιμης επέμβασης ελικοπτέρου από την Θεσσαλονίκη και τέλος την εξέταση της δημιουργίας αυτοδιοικούμενου παραρτήματος στην Χαλκιδική.

Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν, αγωνιζόμαστε με τις άμεσες παρεμβάσεις μας προς την πολιτεία και τους φορείς της ώστε να είναι και το τελευταίο κάτω από αυτές τις συνθήκες".

Χρήστος Πέτρου


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews