ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/17

Επιτυχημένη άσκηση του ΟΛΒ στο λιμάνι του Βόλου με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Με μεγάλη επιτυχία η άσκηση στο λιμάνι του Βόλου
taxydromos.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στο λιμάνι, με αποκλειστικό σκοπό την πιστοποίηση της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων σε ενδεχόμενα σενάρια που θα έθεταν σε κίνδυνο της ασφάλεια του λιμανιού και την προστασία των πολιτών στη χερσαία ζώνη λιμένα.

Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ο.Λ.Β. συμμετείχε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Η άσκηση περιλάμβανε τρία σενάρια: το πρώτο φωτιά σε πλοίο, το δεύτερο παραβίαση του κώδικα ασφαλείας λιμένα (Ι.S.P.S) και το τρίτο ύποπτος εκρηκτικός μηχανισμός.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η απόλυτη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, καθιστούν το λιμάνι του Βόλου έναν από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς της χώρας και της Μεσογείου.

Σε ανακοίνωση σχετικά με την άσκηση αναφέρονται τα εξής: «Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου με το υψηλού επιπέδου καταρτισμένο προσωπικό.

Τα εύσημα ανήκουν όχι μόνο στον κεντρικό Λιμενάρχη Πλοίαρχο ΛΣ Κανάλη Εμμανουήλ, αλλά και σε όλους τους συντελεστές που καθιστούν το Λιμεναρχείο Βόλου ως θεματοφύλακα ασφαλείας της πόλης μας.

Τα στελέχη του σκάφους ΠΛΣ 615, με την επικουρική συνδρομή του φουσκωτού σκάφους ΠΛΣ 1201, παρέχουν ασφάλεια από θαλάσσης εντός του Παγασητικού κόλπου.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και το Κλιμάκιο Βόλου έχουν μοναδικού επιπέδου εκπαίδευση σε επίπεδα που λίγες χώρες στον κόσμο διαθέτουν.

Στο σημείο αυτό πρέπει να προστεθεί και η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών αποτελούμενη από δύο λιμενικούς που εκπαιδεύονται μαζί με τον αστυνομικό σκύλο Κ9 σε πραγματικές συνθήκες απειλής και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το γραφείο ασφαλείας του Λιμεναρχείου, που με πλήρη μυστικότητα αποτρέπει κάθε πιθανό σενάριο εγκληματικής ενέργειας, έχοντας ταυτόχρονα και τεράστιες επιτυχίες στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Το τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου με τις ασταμάτητες περιπολίες οχημάτων και μηχανών έχει κατορθώσει ώστε το λιμάνι του Βόλου να αποτελεί έναν ασφαλή πόλο τουριστικής έλξης με προοπτικές εξέλιξης που τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η αγαστή συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου με το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική, αποτυπώθηκε με την απόλυτη επιτυχία της άσκησης, βάζοντας παρακαταθήκη εξέλιξης στον τομέα ασφάλειας στο λιμάνι του Βόλου που αποτελεί επένδυση όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο αλλά και σαφές δείγμα προς όλους, ότι όταν οι Έλληνες θέλουν, μπορούν να είναι πρώτοι».

Δημοσιεύτηκε 18/4/2017

Πηγή: taxydromos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews