ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/4/17

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ οφείλονται σε διαχειριστική ανεπάρκεια», Βίντεο


Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η τοποθέτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 27 4 2017 

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ οφείλονται σε διαχειριστική ανεπάρκεια»
onmed.gr

Η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, τα κύρια σημεία από την παρέμβαση της κ. Χριστοφιλοπούλου ήταν τα εξής:
Ασθενοφόρα

Στο ΕΚΑΒ Αθήνας σήμερα 70 ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα να μην επαρκούν για την κάλυψη του νομού Αττικής. Σε χειρότερη κατάσταση είναι το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας.
Την περίοδο του Πάσχα 10 ασθενοφόρα, πέραν των 70, ακινητοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν «τακάκια»! Αυτό δεν είναι έλλειψη χρημάτων, είναι διαχειριστική ανεπάρκεια.

Προϋπολογισμός ΕΚΑΒ

Ο προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ είναι μειωμένος σε σχέση με το 2015 και τα χρήματα δεν αρκούν για να καλυφθούν οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές εκκρεμούν.

Προσλήψεις

Ακούσαμε για ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Πράγματι διορίστηκαν 186 διασώστες μέσα στο 2016. Με την προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2014 (ΦΕΚ 19/τ.ΑΣΕΠ/23−12−2014), δηλαδή με προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα επί Υπουργίας κ. Γρηγοράκου!
Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκήρυξαν άλλες 93 θέσεις με την 6Κ/2016, οι οποίες όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Μετατάξεις με μοριοδότηση

Ζητούμε να μας προσκομίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους πίνακες μοριοδότησης για τις μετατάξεις του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Ακόμα και οι φωτογραφίες ενοχλούν...

Σε επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΑΒ στις 27 Ιουλίου 2016, μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απουσία φωτογραφιών διατελεσάντων Προέδρων του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα του πρώτου Προέδρου. Γιατί έμειναν κενοί οι τοίχοι;

Πηγή: onmed.gr


Η Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το ΕΚΑΒ 27 4 2017

ΕΚΑΒNews

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απρ 2017


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews