ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/4/17

Μόνο στα χαρτιά η Βάση ΕΚΑΒ στον Τύρναβο!


Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Μόνο στα χαρτιά η Βάση ΕΚΑΒ στον Τύρναβο
eleftheria.gr

ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΔΗΓΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

Κινδύνευσε μαθήτρια από το Γυμνάσιο Αργυροπουλίου – Στ. Ροντούλης: «Εκτεθειμένοι όσοι έκαναν τα εγκαίνια της Βάσης ΕΚΑΒ»

Άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της αντιμετώπισε μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου χθες το πρωί όταν ξαφνικά και για άγνωστους λόγους έχασε τις αισθήσεις της εμφανίζοντας συμπτώματα με σπασμούς αλλά και άπνοια.

Αμέσως κλήθηκε η Βάση του ΕΚΑΒ Τυρνάβου το οποίο φιλοξενείται στον χώρο του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε προσωπικό να κινήσει το ένα από τα δύο ασθενοφόρα που σταθμεύουν εκεί!

Τα λεπτά περνούσαν η κατάσταση του κοριτσιού επιδεινωνόταν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Φράγκος ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής – γυμναστής, με την εμπειρία του προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, αφού η βάση του ΕΚΑΒ Τυρνάβου ουσιαστικά ήταν εκτός λειτουργίας κλήθηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας, όπου το όχημα και το πλήρωμά του έφτασαν στο Αργυροπούλι πάρα πολύ γρήγορα, πήραν το παιδί από το σχολείο και το μετέφεραν ταχύτατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εφημέρευε χθες.

Μετά και το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου υπολειτουργεί και δεν είναι σε θέση πρακτικά να διαθέτει προσωπικό όχι σε 24ωρη βάση όπως υπήρξε υπόσχεση στα εγκαίνια της Βάσης αλλά ούτε καν σε καθημερινή πρωινή βάρδια, όπως χθες το πρωί.

Παρών στο περιστατικό στο Γυμνάσιο Αργυροπουλίου ήταν και ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης με την ιδιότητα του καθηγητή του σχολείου.

Ο κ. Ροντούλης μιλώντας αποκλειστικά χθες στην «Ε» με αφορμή το περιστατικό τόνισε: «Η ίδια η ζωή δικαίωσε τη στάση που τήρησε η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών», έναντι της περιβόητης «Βάσης ΕΚΑΒ» που φιλοξενείται στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Στο περιστατικό της μαθήτριας του Γυμνασίου Αργυροπουλίου – Ηλώνης η περιλάλητη Βάση αποδείχτηκε για πολλοστή φορά απούσα και ανενεργή, λόγω ανυπαρξίας των αναγκαίων πληρωμάτων που απαιτούνται για τη στελέχωση και λειτουργία των ασθενοφόρων. Όσοι έκαναν τα εγκαίνια της Βάσης ΕΚΑΒ με τραγούδια και παράτες είναι για πολλοστή φορά εκτεθειμένοι στην κοινή γνώμη του Δήμου Τυρνάβου, ιδιαιτέρως μάλιστα ο δήμαρχος κ. Π. Σαρχώσης που πολλές φορές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου «ευλογούσε τα γένια του» για την εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης Βάσης ΕΚΑΒ στον Τύρναβο.

Εκτεθειμένος επίσης είναι και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο οποίος σε παρελθούσα καταγγελία μου προτίμησε τις προσωπικές ύβρεις και ειρωνείες εις βάρος μου, αντί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, έτσι ώστε η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναμένω ακόμη μια φορά τις ύβρεις του εναντίον μου, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα του απαντήσω εγώ προσωπικά, αλλά την απάντηση θα τη λάβει από τον κόσμο του Δήμου Τυρνάβου και από τη μαθητική κοινότητα, που κυριολεκτικά είναι εξαγριωμένη από το συμβάν στο Γυμνάσιο Αργυροπουλίου.

Τέλος, οφείλω να συγχαρώ το ΕΚΑΒ Λάρισας και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, διότι μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από το Γυμνάσιο έφτασε ασθενοφόρο στο Αργυροπούλι ταχύτατα. Πρέπει όμως να ευχαριστήσω το ΕΚΑΒ Λάρισας και για ένα ακόμη λόγο: Το Σαββατοκύριακο διεξήχθη στον Τύρναβο πανελλήνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας και η κάλυψη που παρεσχέθη από το ΕΚΑΒ Λάρισας ήταν άψογη και άκρως αποτελεσματική καθώς έδρασε ακαριαία σε 4-5 περιστατικά, καλύπτοντας έτσι την ανυπαρξία της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου».

*Τέλος η μαθήτρια μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και με την παροχή των πρώτων βοηθειών και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, είναι εκτός κινδύνου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Δημοσιεύτηκε 5/4/2017

Πηγή: eleftheria.gr

Φωτογραφία από τα εγκαίνια της Βάσης του ΕΚΑΒ στον Τύρναβο τον Οκτώβριο του 2016


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews