ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/17

Ενημερωτική ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα  10-04-2017
Αρ. πρωτ. 654
                                                                                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Η αποζημίωση για την προμήθεια στολής θα δοθεί έως 14-04-2017.
2. Το 10ήμερο του Δεκεμβρίου του 2014 βρίσκεται στην Επίτροπο για έγκριση και πιθανώς να καταβληθεί έως 27-04-2017. 
3. Υπερωρίες Φεβρουάριου 2017 λόγο της αύξησης νυχτερινών  - αργιών – εξαιρέσιμων θα καθυστερήσουν μέχρι να  φτιαχτεί η νέα φόρμα υπολογισμού από την Υπηρεσία.
4. Εκτός Έδρας αποζημίωση. Η επίτροπος επέστρεψε όλα τα εντάλματα στο ΕΚΑΒ με συνοδευτικό έγγραφο που αναφέρει ότι δεν καλύπτεται η πληρωμή από τον νόμο 4461 που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση.

Συνάδελφοι,
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 8/2/2017 ότι θα ικανοποιήσει όλα τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων, διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο και κατ’ επέκταση η διοίκηση αντί να δώσουν λύση στις εκτός έδρας αποζημιώσεις, όπως και είχαν δεσμευτεί, μεθοδεύουν την κατάργηση κάθε νόμιμου μέσου διεκδίκησης των εργαζομένων (στέλνοντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια).
Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι η διοίκηση ζητά να στελεχώσουμε στην εορταστική περίοδο τα νησιά με εκτός έδρας μετακίνηση η οποία ακόμη δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο θα πληρωθεί και εάν πληρωθεί.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να σας ενημερώσουμε για την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ που γίνεται σκόπιμα από την Διοίκηση και κατ’ επέκταση από το Υπουργείο  δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιώτες να αναλάβουν τμήματα τα οποία σκόπιμα υπολειτουργούν.
Σήμερα 10-4-2017 τίθεται θέμα υπόψη του ΔΣ του ΕΚΑΒ η τροποποίηση της κατανομής αγοράς ασθενοφόρων μέσω Περιφερειών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενταχθούν από τις Περιφέρειες και να προχωρήσει η διαδικασία αγοράς τους (χρόνος υλοποίησης τουλάχιστον 2 χρόνια κατά την εκτίμηση μας)
Την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με σημαντικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα οχήματα και Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων ,  την μεγάλη αύξηση του όγκου περιστατικών, την καθημερινή μετακίνηση-ταλαιπωρία  των εργαζομένων όπου υπάρχει λειτουργικό και διαθέσιμο ασθενοφόρο, ελλείψεις ανταλλακτικών για την επισκευή του ήδη καταπονημένου στόλου.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, η Διοίκηση στοχοποιεί εργαζομένους τόσο σε επίπεδο Σωματείων, όσο και προσωπικά για να κάμψει τις αντιστάσεις τους ώστε να μην διαμαρτύρονται ενώ βιώνουν δραματικές οικονομικές συνθήκες στην ζωή τους αλλά και να επιβάλλει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης,των δανειστών και των μνημονίων που υπογράφονται  ερήμην της βούλησης του Ελληνικού λαού.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καθημερινά δίνουν μάχη σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας για να επιτελέσουν το καθήκον τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με ήθος και ευπρέπεια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και της ζωής τους γενικότερα. Το φρόνημα των εργαζομένων δεν θα το κάμψει κανείς όσες και όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει εναντίον τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος ΧρήστοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews