ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/4/17

Κέντρο Υγείας Πραμάντων: Μιάμιση ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο στη Μονάδα


Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ: ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ
taneatismikrospilias24.weebly.com

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων για να καλύψει τι κενές βάρδιες, από το νοσοκομείο “Χατζηκώστα” των Ιωαννίνων και πρέπει να διανύσει περίπου μιάμιση ώρα – αριθμός απαγορευτικός ...

Στις βάρδιες του ασθενοφόρου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Κέντρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις οδηγοί ενώ οι βάρδιες τους δεν επαρκούν για να καλύψουν την 24ωρη λειτουργία του οχήματος.

Η μεγάλη έρευνα του life2day.gr στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας συνεχίζεται με ένα ταξίδι στην βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδος στον νομό Ιωαννίνων.

Στον νομό Ιωαννίνων θα παρουσιάσουμε σήμερα το Κέντρο Υγείας Πραμάντων για το οποίο και μιλάμε με τον διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Μπατσή ο οποίος αναφέρεται στα τεράστια κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων.Το Κέντρο Υγείας Πραμάντων διαθέτει μόλις έναν ειδικευμένο γιατρό που είναι ο ίδιος ο διευθυντής, γενικής ιατρικής και πλαισιώνεται από τρεις αγροτικούς γιατρούς. Εκτός αυτού υπάρχει και ένας οδοντίατρος ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει προσωπικό για θέσεις που προβλέπονται από το οργανόγραμμα. Ακόμα υπάρχουν δύο παρασκευάστριες, έναν παρασκευαστή ακτινολόγο και ακτινοδιαγνώστη. Στις εφημερίες του κέντρου συμμετέχουν και οι γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και ο αριθμός που συγκεντρώνεται δείχνει να είναι επαρκής προς το παρόν για να βγαίνουν οι εφημερίες του κέντρου.

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι μία διαφορετική ιστορία αφού απαρτίζεται από μόλις τρία άτομα. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες των νοσηλευτών. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι εργαζόμενοι δικαιούνται και τις άδειες και τα ρεπό τους, η ανάγκη του κέντρου αφορά τέσσερα με πέντε άτομα τα οποία θα έφεραν την λειτουργία του Κέντρου σε ορθολογική λειτουργία.

Και στις βάρδιες του ασθενοφόρου υπάρχει πρόβλημα στο Κέντρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις οδηγοί ενώ οι βάρδιες τους δεν επαρκούν για να καλύψουν την 24ωρη λειτουργία του οχήματος. Κανονικά θα χρειαζόντουσαν άλλα δύο με τρία άτομα. Ωστόσο στις κενές βάρδιες υπάρχει κάλυψη από το ΕΚΑΒ που έρχεται από το νοσοκομείο “Χατζηκώστα” των Ιωαννίνων που πρέπει να διανύσει περίπου μιάμισι ώρα – αριθμός απαγορευτικός.


Ο κύριος Μπατσής αναφέρει στο life2day.gr έως αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας είναι πλήρες σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα. Η προμήθεια από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι σύντομη και επαρκής κι έτσι δεν παρατηρούνται προβλήματα. Επιπρόσθετα στα φάρμακα έχει δημιουργηθεί και ένα κοινωνικό φαρμακείο όπου ο κόσμος προσφέρει φάρμακα στα οποία έχει πρόσβαση και το Κέντρο αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη.

Ο διευθυντής εξηγεί στο life2day.gr αναφορικά με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πως τουλάχιστον για την ώρα λειτουργεί άρτια και χωρίς προβλήματα, αφού η συντήρηση των μηχανημάτων γίνεται πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα κι έτσι δεν υπάρχουν βλάβες ή απρόοπτες δυσλειτουργίες στα μηχανήματα.

Το Κέντρο Υγείας Πραμάντων βρίσκεται σε ένα υψόμετρο που φτάνει τα χίλια διακόσια μέτρα και η προσέλευση του κόσμου πάραυτα είναι μεγάλη αφού κάθε μέρα οι επισκέψεις προσεγγίζουν τις εκατό. Ο πληθυσμός που καλύπτει το Κέντρο είναι πολύ περισσότερος από έξι χιλιάδες, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες και αν αναλογιστεί κανείς και τους τουρίστες ο αριθμός ξεπερνά τις δεκαπέντε χιλιάδες.

Νικολέτα Ντάμπου/healthweb.gr

Δημοσιεύτηκε 6/4/2017Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews