ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/4/17

Βόλος: Μηχανική βλάβη «καθήλωσε» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μόλις έφτασε στο περιστατικό!


Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βελεστίνου που ήταν πιο κοντά στο περιστατικό δεν είχε πλήρωμα!

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας Κώστας Χατζησταματίου

Ζημιά σε ασθενοφόρο που πήγε να παραλάβει 45χρονη από το Αερινό
magnesianews.gr

Τελικά την παρέλαβε ασθενοφόρο από τον Αλμυρό 20 λεπτά μετά.

Μηχανική βλάβη «καθήλωσε» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το Μ. Σάββατο, έξω από σπίτι γυναίκας, που τελικά απεβίωσε με καρδιακό πρόβλημα, στον οικισμό «Κοκαλέικα» Αλμυρού, ενώ για να την παραλάβει πήγε δεύτερο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Οι μηχανικές βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο για το ΕΚΑΒ Βόλου, που διαθέτει στόλο παλιών ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, που έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Κώστας Χατζησταματίου, που για τη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι κλήθηκε το ασθενοφόρο για παροχή συνδρομής σε γυναίκα στο Αερινό, υπήρχε πληροφόρηση ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή και ενδεχομένως η γυναίκα να ήταν νεκρή και δόθηκε εντολή στο ασθενοφόρο που είχε την κάλυψη της εθνικής οδού και την ώρα εκείνη έκανε περιπολία στο ύψος του Αλμυρού, για τυχόν τροχαία ατυχήματα, ενόψει του Πάσχα.
Το ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, έφτασε στον οικισμό «Κοκαλέικα» σε 20-25 λεπτά μετά την κλήση.

«Φτάνοντας στο σπίτι το ασθενοφόρο, έπαθε ζημιά, καθώς έσπασε ένα κολάρο του κινητήρα, με αποτέλεσμα να βγει ατμός και δεν πήρε φωτιά», δήλωσε ο κ. Χατζησταματίου.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μηχανική βλάβη και ο οδηγός του οχήματος, συμπλήρωνε νερό στον κινητήρα με το λάστιχο, για να μπορέσει να κινηθεί το ασθενοφόρο και να επιστρέψει στο Βόλο.
Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που μετέφερε και γιατρό του Κ.Υ. που έφτασε στο σπίτι της γυναίκας στα 20 λεπτά περίπου και η νεκρή παραλήφθηκε από το δεύτερο ασθενοφόρο.

Το πλήρωμα του πρώτου ασθενοφόρου, που έπαθε μηχανική βλάβη, προσπάθησε 20 με 30 λεπτά να επαναφέρει την άτυχη γυναίκα με ανάνηψη και, αφού έφτασε στο σπίτι ο γιατρός με το ασθενοφόρο του Αλμυρού, διαπίστωσε ότι η άτυχη 45χρονη ήταν νεκρή.
Η άτυχη Βασιλική Καλτσά-Κορώνα, άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από ενόχληση που ένιωσε στην καρδιά, ενώ η κηδεία της, έγινε.
Για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη για ασθενοφόρο, καθώς έχουν μείνει δύο οδηγοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες ακάλυπτες.

Αναμενόμενη η ζημιά
Ο Κώστας Χατζησταματίου δήλωσε ότι η ζημιά στο ασθενοφόρο ήταν τυχαία αλλά αναμενόμενη, διότι τα ασθενοφόρα είναι παλιά και μετά από τόσα χρόνια τα πλαστικά μέρη έχουν περάσει το χρόνο ζωής τους και είναι σε αντικατάσταση.
«Καθημερινά είμαστε στα συνεργεία για βλάβες όπως η συγκεκριμένη», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, που πρόσθεσε ότι τα ασθενοφόρα έπρεπε να έχουν αλλαχτεί εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία.

Αυτοκίνητα χωρίς ασφάλεια
Ο ίδιος τόνισε ότι το ΕΚΑΒ λειτουργεί σε καταστάσεις όχι ήρεμες και με αυτοκίνητα που δεν έχουν καμία ασφάλεια.
Σχετικά με τη δωρεά δύο ασθενοφόρων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου – ΕΒΟΛ, ανέφερε ότι αναμένεται να παραληφθούν ακόμη και εντός του Απριλίου, το ένα θα πάει στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το δεύτερο θα είναι σημαντική βοήθεια για το ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο.
Το ΕΚΑΒ Βόλου διαθέτει σήμερα 10 αυτοκίνητα, από τα οποία τα οκτώ αποκτήθηκαν το 2004, ένα το 1997 και ένα του 1995, ενώ στη συνηθισμένη βάρδια βρίσκονται έξω πέντε αυτοκίνητα, ενώ καθημερινά δύο αυτοκίνητα βρίσκονται στα συνεργεία. «Γίνεται καθημερινός αγώνας και είμαστε σε ένταση με τα συνεργεία για να μπορούμε να έχουμε τα ασθενοφόρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Χατζησταματίου δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα με τις βλάβες στα ασθενοφόρα είναι όταν ταξιδεύουν για άλλα νοσοκομεία της χώρας, που αφορούν σοβαρά περιστατικά, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς τον ασθενή παραλαμβάνει άλλο ασθενοφόρο. Όπως είπε για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία σοβαρών περιστατικών απαιτούνται άμεσα καινούργια ασθενοφόρα, για να μην υπάρχει ρίσκο για την ανθρώπινη ζωή.
Σήμερα η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τις κινητές μονάδες και συγκεκριμένα με τη μοναδική πετρελαιοκίνητη, που είναι δωρεά των εφοπλιστών, διότι είναι η πιο καινούργια (αν και άρχισε να βγάζει βλάβες), είναι αξιόπιστη και λιγότερο χρησιμοποιημένη.

Τέλος, για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Βόλου ανέφερε ότι, ευτυχώς, δεν δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα και δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε ότι προβλήματα υπάρχουν σε σχέσεις μεταξύ των πληρωμάτων και του τηλεφωνικού κέντρου της Λάρισας, κάτι που είναι επόμενο, καθώς ήταν μια απότομη αλλαγή που δεν την ήθελε κανένας.
Ο κ. Χατζησταματίου δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και παρατηρούνται καθυστερήσεις, όπως είχε επισημάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή και το σύστημα δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε όταν το κέντρο βρισκόταν στο Βόλο.

Πηγή: magnesianews.gr

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΚΑΒ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ
AstraTV


Δημοσιεύτηκε στις 19 Απρ 2017


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δυο τελευταίες παράγραφοι !!!
    τι να εννοεί ο... ποιητής;;;
    τι έχει να πει το σωματείο Λάρισας, για τις αιχμές κατά των εργαζομένων του, στο Α/Σ.Κ. και Τ.Κ. που συντονίζει όλη την Θεσσαλία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μασ πουν τελικα εκει στο τ/κ του καθε εκαβ αν μπορουν να βοηθησουν αυτον που παιρνει τλφ και αναφερει ατομο χωρισ αισθησεις η ανακοπη αν ειναι οντως ανακοπη και τι θα πρεπει να κανει μεχρι να ερθει το ασθενοφορο ; πχ αν ειναι ανακοπη να τονν βοηθηση εκ του τηλεφωνου να κανει ΚΑΡΠΑ οπως γινεται παντου στο εξωτερικο και οχι να το κλεινη αμεσως ειτε εχει καταλαβη αν ειναι ανακοπη ειτε λιποθυμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews