ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/17

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης για την εκδίκαση εργατικής διαφοράς μεταξύ της διοίκησης του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων


Τρίτη, 11 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της έδρας του Μονομελούς Πρωτοδικείου στις 5 Απριλίου 2017 και του δικηγόρου, που εκπροσωπούσε τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ σ’ αυτή τη δικάσιμο.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση εργατικής διαφοράς μεταξύ της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που αφορούσε Αγωγή ακύρωσης της Επίσχεσης Εργασίας που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών τους και για την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, ο δικηγόρος της Διοίκησης απευθύνθηκε δημόσια στους εργαζόμενους που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο και τους αποκάλεσε απαξιωτικά «μαλάκες»!

Αυτή η απαράδεκτη για το λειτούργημα του δικηγόρου συμπεριφορά δεν συνάδει ούτε με τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, ιδιαίτερα με το άρθρο 7ε΄ που ορίζει ότι ο «ο Δικηγόρος πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός του να τηρεί ευπρέπεια και μετριότητα εκφράσεων τόσο στις προφορικές όσο και στις γραπτές δικαστικές ή εξώδικες ενέργειες, όχι μόνον προς τον αντίδικο συνάδελφο αλλά και προς τους αντίδικους διάδικους, τους μάρτυρες και όλους τους παράγοντες της δίκης», ούτε με το ήθος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και εύλογα προκάλεσε την αγανάκτηση της δικηγόρου των εργαζομένων που είδε τους εντολείς της να υβρίζονται ενώπιόν της.

Η έδρα όμως, αφού διέκοψε τη συνεδρίαση για ένα τέταρτο της ώρας, όταν επανήλθε διέταξε τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά στέρησε από τους εργαζόμενους ένα θεμελιώδες δικαίωμά τους για ένα παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει ο δικηγόρος της αντίδικης πλευράς, αντί να καλέσει τον τελευταίο να ανακαλέσει την ύβρι του!

Ως Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων δηλώνουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές φαλκιδεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα στη δίκαιη δίκη και την αρχή της δημοσιότητας στην απονομή δικαιοσύνης και θα μας βρίσκουν απέναντί τους, όποιοι και αν είναι οι φορείς τους. Ζητούμε να επιληφθεί του θέματος το ΔΣ του ΔΣΘ και να επιβληθούν οι πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝΔείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews