ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/17

Άμεση αντίδραση από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και Κοζάνης στο τραγικό περιστατικό της πτώσης του ελικοπτέρου


Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
voria.gr

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η αντίδραση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στο τραγικό περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου ήταν άμεση.
Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων Αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, χθες το πρωί στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελλασόνας, εκφράζει η διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Όπως σημειώνει σε ανακοίκωση, η αντίδραση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ήταν άμεση. «Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε την κλήση για το περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου και υπό την εποπτεία της Διευθύντριας κας Β. Αυγέρη, πραγματοποιήθηκε αμέσως ο συντονισμός με το Τηλεφωνικό Κέντρο της Λάρισας και με το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης), για την διεκπεραίωση του περιστατικού», αναφέρει η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα:
• «Στις 10:15 το ΕΚΑΒ Λάρισας δέχτηκε την τηλεφωνική κλήση για το περιστατικό και την ίδια στιγμή μέσω των Τηλεφωνικών Κέντρων Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν οι διαβιβάσεις των σημάτων σε:
1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Ελασσόνας, συνοδεία ιατρού 
1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Τυρνάβου, συνοδεία ιατρού 
1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Σερβίων 
1 ασθενοφόρο από τον τομέα Κοζάνης 
2 ασθενοφόρα  από το παράρτημα Λάρισας (ένα απλό και μια κινητή μονάδα με γιατρό)
• Στις 11:10πμ έως και στις 11:17πμ, έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος και τα 6 ασθενοφόρα, με 3 Ιατρούς και 12 Διασώστες, οι οποίοι επί τόπου προχώρησαν στην παροχή πρώτων βοηθειών στη διασωθείσα αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, την οποία στη συνέχεια παρέλαβε ελικόπτερο του στρατού και την μετέφερε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
• Στις 12:50 παραλήφθηκαν από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι πρώτοι 2 σoροί, ενώ στις 13:18 παρελήφθησαν και οι άλλοι 2 σoροί των αξιωματικών, όπου όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Τα ασθενοφόρα, οι Διασώστες και οι Ιατροί του ΕΚΑΒ παρέμειναν στο σημείο του ατυχήματος για 1 ώρα και 30 λεπτά, όπου καθ΄ όλη τη διάρκεια συνεργάστηκαν με ζήλο επιτελώντας με
συνέπεια το καθήκον τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής».   

Δημοσιεύτηκε 20/4/2017

Πηγή: voria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews