ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/17

Κινητές Μονάδες χρειάζεται το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο


Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο Διευθυντής 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ κος Βασίλης Παπαδιώτης

Κινητές Μονάδες χρειάζεται το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο
anex.gr

Απαραίτητη η ανανέωση του στόλου των Μονάδων, τονίζει ο Β. Παπαδιώτης

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες είναι η απόλυτη προτεραιότητα της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, αναφορικά με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων, που ανακοινώθηκε, ότι θα γίνει για το σύνολο της χώρας, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, το Ίδρυμα, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα προχωρήσει στη δωρεά 14 εκ. ευρώ στο ΕΚΑΒ, ώστε να γίνει αγορά, συνολικά, 143 ασθενοφόρων που θα κατανεμηθούν ανάλογα σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Ενάντια στην κρίση».

Το χρηματικό ποσό καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για οκτώ χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας. Ανάμεσα στις Περιφέρειες που θα ενισχυθούν, είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη, στην κατανομή της διάθεσης των ασθενοφόρων, θα πρέπει να τεθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της τοπικής Περιφέρειας με Κινητές Μονάδες. Ο στόλος των συμβατικών ασθενοφόρων ενισχύθηκε σημαντικά και ανανεώθηκε με την προμήθεια των 11 νέων οχημάτων το περασμένο καλοκαίρι, αν και στο σχεδιασμό της τοπικής Περιφέρειας είναι να ενισχυθεί περαιτέρω και γι’ αυτό έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, για να διεκδικηθεί η προμήθεια και άλλων ασθενοφόρων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου.

Αναφορικά όμως με την δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, ο κ. Παπαδιώτης τονίζει πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ανανέωση του στόλου των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν με την τελευταία προμήθεια.

Από τις 22 συνολικά Κινητές Μονάδες που προβλέπεται να αγοραστούν από το Ίδρυμα, η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ θα διεκδικήσει την κατανομή τεσσάρων.

«Χρειαζόμαστε απαραίτητα δύο Μονάδες για τα Ιωάννινα, μία για την Κέρκυρα και μία για την περιοχή Πρέβεζας – Λευκάδας, προκειμένου να ανανεωθεί ο υπάρχον στόλος, που έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα και παρουσιάζει ήδη αρκετά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι η τοπική Περιφέρεια θα μείνει εκτός της διεκδίκησης κατανομής και συμβατικών ασθενοφόρων.

Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, έξι εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα νέα οχήματα θα εκσυγχρονίσουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα.

Πηγή: anex.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews