ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/4/17

Πρόεδρος του ΕΚΑΒ: Η υποστελέχωση στην Χαλκιδική οφείλεται στις ρουσφετολογικές πολιτικές των προηγούμενων διοικήσεων!


Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ προσπαθεί να δικαιολογήσει την έλλειψη διασωστών στους Τομείς του ΕΚΑΒ στον νομό Χαλκιδικής!

Πρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ: Η υποστελέχωση οφείλεται στις ρουσφετολογικές πολιτικές των προηγούμενων διοικήσεων
stokokkino.gr

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ είναι αποτέλεσμα των ρουσφετολογικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με στόχο την ενδυνάμωση της εκλογικής πελατείας πολιτικών κ.ά. Αυτά τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Απόστολο Λυκεσά, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος εξηγώντας με αφορμή και τον θάνατο του 38χρονου στην Ουρανούπολη τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις και τις μεταθέσεις διασωστών που σε συνδυασμό με την πάγια υποστελέχωση δημιουργούν στην περιοχή της Χαλκιδικής ιδιαίτερα προβλήματα και ανεπάρκειες.

Στη Χαλκιδική υπηρετούν, σύμφωνα με τον ίδιο, 34 άτομα, από τα οποία 9 έχουν φύγει με “απαλλαγή άρσης βάρους” και απέχουν από τα καθήκοντα τους δουλεύοντας στη Θεσσαλονίκη για το τηλεφωνικό κέντρο που αφορά τόσο την Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική.

“Τα 34 άτομα μπορούν να βγάλουν στην Χαλκιδική 3 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση και σε ορισμένες περιπτώσεις τέσσερα. Λόγω όμως της αποχώρησης των 9 ατόμων βγαίνουν 2, πρώτη φορά είχαμε τέτοιο φαινόμενο μαζικής έλλειψης διασωστών» δήλωσε ενώ παράλληλα ανέφερε ότι από το 2005 μέχρι και το 2016 έφυγαν με αποφάσεις προέδρων και χωρίς την έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου στον τομέα της Χαλκιδική 10 άτομα που αν παρέμεναν θα λειτουργούσε ακόμη ένα ασθενοφόρο.

«Φέτος προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε και την Χαλκιδική με την διαδικασία της εσωτερικής ενδυνάμωσης ενώ μετά από χρόνια έγιναν προσλήψεις 186 ατόμων, η προκήρυξη των οποίων “σερνόταν” από χρόνο σε χρόνο”. Η κατανομή, όμως, για τις συγκεκριμένες προσλήψεις είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να μην έχει προβλεφθεί θέση για την Χαλκιδική που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα»

Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσιανόπουλο, ανακοινώθηκε η σειρά των προσωρινών επιτυχόντων στο ΕΚΑΒ στο οποίο, από το 2011 μέχρι το 2016 και σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας αποχώρησαν 445 άτομα, τα υπερδιπλάσια απ`όσα αποχώρησαν λόγω συνταξιοδοτήσεων το διάστημα 2005-2010 (199).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρόσληψη 100 διασωστών μέσω ΑΣΕΠ μέχρι το καλοκαίρι εκ των οποίων 2 αφορούν την Χαλκιδική ενώ ακόμη 40 άτομα θα προσληφθούν με νέα προκήρυξη, συνολικά δηλαδή 326 και με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί το 75% των απωλειών. Οι προσλήψεις αυτές θα καλύψουν και τις ανάγκες νησιών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη σε 24ωρη βάση.

«Καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες στην Χαλκιδική» είπε σχετικά προσθέτοντας  ότι «από τις προσλήψεις 4.000 υγειονομικών που έκανε το Υπουργείο Υγείας, για την Χαλκιδική προκηρύχθηκαν 4 θέσεις διασωστών, δύο στην Ιερισσό και δύο στον Αγ. Νικόλαο για να στελεχώσουν 2 ασθενοφόρα. Δυστυχώς όμως από τα 4 άτομα μόνο ο ένας όμως ήταν πιστοποιημένος διασώστης και έτσι οι 3 θέσεις θα επαναπροκηρυχθύν.

Επίσης με την εσωτερική διαδικασία της ενδυνάμωσης και προκήρυξης, προτάθηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο 6 μεταθέσεις στην Χαλκιδική 4 στον Πολύγυρο και 2 στα Μουδανιά που δεν έχουν προχωρήσει γιατί η συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2016 ματαιώθηκε λόγω κατάληψης του χώρου από συνδικαλιστές και στην δεύτερη τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, οι μεταθέσεις καταψηφίστηκαν από τα μέλη του συμβουλίου με ψήφους 3-2 ενώ κατά ψήφισε και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αν είχαν προχωρήσει οι μεταθέσεις η Χαλκιδική θα είχε 6 επιπλέον εργαζομένους».

«Εμείς θα επανέλθουμε και θα επιμείνουμε και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε 2 ακόμη εργαζόμενους στον Πολύγυρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναφέροντας, τέλος, ότι από πέρυσι και για πρώτη φορά ξεκίνησε η λειτουργία ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ  που βοήθησε την αντιμετώπιση προβλημάτων το οποίο πλέον θα κάνει και πρωτογενή διακομιδή.

Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ στον ρ/σ Στο Κόκκινο, στην εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" και τον Απόστολο Λυκεσά  εδώ

Πηγή: stokokkino.gr

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Μπορεί ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ να αναφέρει ποιες ήταν αυτές οι διοικήσεις;
  Γιατί από το 2010 και μετά δεν έγιναν μετακινήσεις από την Χαλκιδική προς άλλες περιοχές. Αντίθετα ενισχύθηκαν όλοι οι τομείς του νομού.
  Εάν πάλι αναφέρεται πριν από το 2010….. ο τότε πρόεδρος κος Ν. Παπαευσταθίου είναι τώρα διοικητής ΕΚΕΠΥ… και συνεργάζονται μια χαρά στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Μάλιστα ο ένας διαδέχθηκε τον άλλον τον Αύγουστο του 2015!
  Όσο για το Υπηρεσιακό που «εμπόδισαν» οι εργαζόμενοι… θα μπορούσε από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα να κάνει πολλά άλλα συμβούλια και να περάσουν οι μεταθέσεις…
  Θα μπορούσε επίσης να μεταθέσει προσωρινά διασώστες με Η.Α. όπως έχει κάνει με δεκάδες άλλους…. Μόνο από το ΕΚΑΒ Αθήνας μέχρι σήμερα έχουν μετακινηθεί πάνω από 15 άτομα (ακόμα και προσλήψεις 2016!)…
  Γιατί δεν το έκανε;
  Ακολουθεί άλλωστε πιστά την «συνταγή» του προκατόχου του… τόσο με Η.Α. όσο και με Μετατάξεις…
  Εύκολα επίσης ρίχνει τις ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων ξεχνώντας ότι στο Υ.Σ. 2 μέλη Δ/ντες είναι μέρος της διοίκησης και 1 μέλος είναι διορισμένο από τον υπουργό που έχει διορίσει και αυτόν…
  Αυτοί γιατί δεν ψήφισαν υπέρ των μεταθέσεων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποιος έχει την ευθύνη να λειτουργήσει το Υ.Σ. του ΕΚΑΒ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews