ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/4/17

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει η εφημερίδα DailyMail την κατάσταση που επικρατεί στο 999 (ΕΚΑΒ της Αγγλίας).


Scandal of private ambulance crews propping up the NHS: Drivers can attend most serious emergencies with minimal training as grandmother is forced to wait for THREE hoursΣύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας DailyMail ,  Εκατοντάδες χιλιάδες επείγουσες κλήσεις του 999 (Αγγλικό ΕΚΑΒ) διαχειρίζονται πλέων από ανεξέλεγκτες ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων, οι οποίες στελεχώνονται από  πληρώματα  με ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση.

Μια ανάλυση της Mail δείχνει τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών όλο και περισσότερο να εξαρτώνται από τα ιδιωτικά συνεργεία, επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση του όγκου των κλήσεων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησαν οι επτά από τις δέκα μεγάλες εταιρίες ασθενοφόρων που δραστηριοποιούνται στην Αγγλία, ιδιωτικά πληρώματα ασθενοφόρων χρησιμοποιούνται καθημερινά για να διαχειριστούν εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πιο σοβαρών καταστάσεων για τη ζωή.

Ταυτόχρονα, οι εκθέσεις επιθεώρησης της Επιτροπή Ποιότητας Υγείας, αποκαλύπτουν ότι σε πολλά από αυτά τα ιδιωτικά πληρώματα δεν δίνεται καμία εκπαίδευση στην οδήγηση ασθενοφόρων, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν καν πρώτες βοήθειες.Η Επιτροπή Ποιότητας Υγείας του Αγγλικού Ε.Σ.Υ.  παραδέχθηκε στις αρχές του έτους,  ότι επίσημες επιθεωρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί, μόνο στις πενήντα (50) εκ των τριακοσίων πέντε (305) ιδιωτικών επιχειρήσεων ασθενοφόρων που έχουν υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με το Αγγλικό  Ε.Σ.Υ.

Πολλοί Βουλευτές είχαν χαρακτηρίσει την αυξανόμενη χρήση ιδιωτικών  εταιριών ως «επικίνδυνη». Η έρευνα της εφημερίδας DailyMail τους δικαιώνει αποκαλύπτοντας πως:

  • Ιδιωτική εταιρεία στο Plymouth δεν εκπαίδευσε το προσωπικό της στην  οδήγηση ασθενοφόρου, καθώς και τα τρία τέταρτα (3/4) του προσωπικού της δεν ήταν καν καταρτισμένοι στις πρώτες βοήθειες.
  •  Οι κλήσεις που διεκπεραιώνονται από ιδιωτικές εταιρίες Ασθενοφόρων  στο ΕΚΑΒ  του  Yorkshire ,  έχουν τριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο.
  • Οι ιδιωτικές εταιρίες Ασθενοφόρων, ανταποκρίνονται στο (1/6)  ένα έκτο του συνόλου των  κλήσεων που δέχεται το Αγγλικό ΕΚΑΒ (999) στην Νοτιοανατολική ακτή (South East Coast ).
  • Το NHS (αγγλικό ΕΣΥ) ξόδεψε για ιδιωτικές επιχειρήσεις ασθενοφόρων,  μέσα στο 2015/16, το  ποσό των   68,7£ εκατομμύριων λυρών .
  • ο Beryl Young, ηλικίας 77 ετών, αναγκάστηκε να περιμένει ασθενοφόρο μέσα στο κρύο για περισσότερο από τρεις ώρες μετά την πτώση στον κήπο του στο Dorset.
Σχετικά ρεπορτάζ έχει κάνει και η βρετανική τηλεόραση..

δείτε σχετικό βίντεο:
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews