ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/5/17

Στη Βουλή η αξιοποίηση των 18 ειδικών ασθενοφόρων που δώρισε στην Ελλάδα η Ολλανδία από τον Γιώργο Αρβανιτίδη

Ένα από τα σετ των ειδικών ασθενοφόρων στο προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

«Ακατανόητη» διάθεση των 18 ειδικών ασθενοφόρων στα Νοσοκομεία!

Αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων για τον τρόπο αξιοποίησης των δεκαοκτώ μεταχειρισμένων ειδικών ασθενοφόρων που δώρισε στην Ελλάδα η Ολλανδία κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Οι δυνατότητες που διαθέτουν τα 18 ειδικά ασθενοφόρα, το κάθε σετ περιλαμβάνει  ένα όχημα με τρέιλερ, όπου διαθέτει τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, προβολείς, σκηνικό υλικό με δυνατότητα άμεσου στησίματος, θερμαντικό σώμα, κρεβάτια πτυσσόμενα, κλπ) και ένα όχημα με τρέιλερ όπου διαθέτει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την άμεση αντιμετώπιση τραυματιών και ασθενών μετά από μια καταστροφή, είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και των μέσων της πολιτικής προστασίας.

ΕΚΑΒNews
Τα 16 από τα 18 ειδικά ασθενοφόρα οχήματα (8 σετ για έκτακτες ανάγκες), κόστους το καθένα περίπου 300.000 € έχουν δοθεί σε νοσοκομεία για να μεταφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις ιατρικούς επισκέπτες στα hot spots….! Τα υπόλοιπα 2 έχουν παραχωρηθεί από την 7η ΥΠΕ στο ΕΚΑΒ Κρήτης.

ΑΝΑΦΟΡΑ
Θέμα: σύμφωνα με το οποίο εγείρονται σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο αξιοποίησης των δεκαοκτώ μεταχειρισμένων ειδικών ασθενοφόρων που δώρισε στην Ελλάδα η Ολλανδία, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής, για την ενδυνάμωση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων, και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των επισκεπτών υγείας στα ¨hot spot¨ και όχι ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν για την ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και των μέσων της πολιτικής προστασίας.
Κόμμα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
Ημερομηνία: 19/05/2017
Καταθέτοντες: Αρβανιτίδης Γεώργιος
Υπουργεία: Υγείας


Το ένα από τα δύο ειδικά ασθενοφόρα του σετ στο προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία. Το δεύτερο βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης  Γεώργιος Αρβανιτίδης
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews