ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/17

Διοικητής της 6ης ΥΠΕ: 24ωρη λειτουργία των ΚΥ Καναλακίου, Πάργας - Ίδρυση ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο!


Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος: 24ωρη λειτουργία των ΚΥ Καναλακίου, Πάργας ενώ έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για να λειτουργήσει ο σταθμός ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο
fanaripress.gr

Δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας και ένα Κέντρο Υγείας στην πόλη της Πρέβεζας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο Ν. Πρέβεζας

Δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και ένα Κέντρο Υγείας στην πόλη της Πρέβεζας είναι η αλλαγή που φέρνει η πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο Ν. Πρέβεζας που , παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα της Θεοφανείου, ο διοικητής της κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Μία πρόταση για ένα σύστημα που όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την κάλυψη των αναγκών και την ισότιμη πρόσβαση.

Συστατικό στοιχείο του νέου συστήματος θα είναι ο οικογενειακός γιατρός, που θα είναι γενικός γιατρός ή παθολόγος και παιδίατρος, με εξωστρεφή λογική και προσπάθεια παρέμβασης στην κοινότητα.

Μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της μεταρρύθμισης και ανέλυσε τις βασικές αλλαγές που αφορούν την Πρέβεζα θυμίζοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Νομό Πρέβεζας 4 Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Πρέβεζας, ενώ σημείωσε πως με τη νέα οργάνωση θα δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Πρέβεζας στη θέση του ΠΕΔΥ και θα υπάρχουν δύο ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας). Μία θα βρίσκεται στο κτίριο του ΠΕΔΥ και η άλλη σε χώρο που αναζητείται

Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για 24ωρη λειτουργία των ΚΥ Καναλακίου, Πάργας, Θεσπρωτικού , ενώ για τη Φιλιππιάδα είπε πως θα λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, σημειώνοντας πως στα Κ.Υ του Ν. Πρέβεζας χρειάζονται επιπλέον 5 γενικοί γιατροί ή παθολόγοι και 1 οδοντίατρος. Για το σταθμό ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο είπε πως έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για να λειτουργήσει.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά θα αναβαθμιστεί και θα στελεχωθεί με νέες ειδικότητες, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το νέο νοσοκομείο Λευκάδας (νοσηλεία, χειρουργεία), ενώ για το νέο νοσοκομείο είπε πως παρότι ο δήμος της Πρέβεζας έχει παραχωρήσει το οικόπεδο , μέχρι τώρα από το υπουργείο υγείας δεν έχουν βρεθεί τα κονδύλια που απαιτούνται για την ανέγερσή του.

Μετά την παρουσίαση της πρότασης έγιναν τοποθετήσεις, κατατέθηκαν ερωτήσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για τη λειτουργία των Κέντρων υγείας.

Πηγή: fanaripress.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews