ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/17

Κατά 946 έχει μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων στην Υγεία από τον Ιανουάριο του 2015!


Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Κατά 946 έχει μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων στην Υγεία από τον Ιανουάριο του 2015
ygeionomikoi.gr

παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς

Κατά 946 άτομα έχει μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων στο Υπουργείο Υγείας από τον Ιανουάριο του 2015 (που εξελέγη για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ.) μέχρι το Φεβρουάριο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη σελίδα του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2015 ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας ήταν 79.023 (δείτε ΕΔΩ), ενώ δύο χρόνια μετά, το Φεβρουάριο του 2017 και παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς στην υγεία, ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας είναι 78.077 (δείτε ΕΔΩ).


Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μνημονιακές υποδείξεις και περιορισμούς για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και στην υγεία, αφού οι όποιες προσλήψεις μόνιμων έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων ή για άλλους λόγους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθεί τη νεοφιλελεύθερη λογική των ελαστικών σχέσεων εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ) για να αποφύγει τη γενικευμένη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι που μπορεί προς το παρόν να έχει αποφευχθεί μέσω της χρησιμοποίησης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, όμως τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού εξακολουθούν να είναι οξεία στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας και η κατάσταση δεν έχει καθόλου βελτιωθεί στην καθημερινότητα των επαγγελματιών υγείας, αφού συνεχίζονται τα εξαντλητικά προγράμματα εργασίας, η υποστελέχωση των τμημάτων, η μη χορήγηση αδειών και η συσώρρευση χρωστούμενων ημερών άδειας και ρεπό.

Δημοσιεύτηκε 4/5/2017


Πηγή: ygeionomikoi.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews