ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/5/17

Ολοκληρώθηκαν προγράμματα εκπαίδευσης για πρώτες βοήθειες, Ευχαριστήριο στο ΕΚΑΒ Ρεθύμνου


Σάββατο, 13 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Ευχαριστήριο της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στην Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κα Ζεάκη Μαγδαληνή και την ιατρό Μάρκου Ζωή καθώς επίσης και στους εκπαιδευτές-διασώστες κ. Λέκκα Μανόλη και κ. Βουρβαχάκη Ανδρέα.

Ολοκληρώθηκαν προγράμματα εκπαίδευσης για πρώτες βοήθειες
flashnews.gr

Ολοκλήρωση και παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης του ΚΕΚΑΠΕΡ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και την Ε.Τ.Κ. «Ο Ξένιος Ζευς».

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του τομέα Ρεθύμνου και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς», ολοκλήρωσε δύο προγράμματα εκπαίδευσης Α’ Βοηθειών με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή».

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στην πιστοποιημένη δομή του παραρτήματος ΚΕΚΑΠΕΡ στα Μυσσίρια και τα παρακολούθησαν συνολικά 46 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα άσκησης πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής, αυτόματη εξωτερική απινίδωση, προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει, εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης, πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής – εξαγωγή ξένου σώματος, αντιμετώπιση πνιγμού κ.ά). Εισηγητές στα προγράμματα ήταν εκπαιδευτές-διασώστες του τμήματος ΕΚΑΒ Ρεθύμνου. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.


«Η γνώση σε θέματα Α’ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνία μας, σημαίνει πρωτίστως διάθεση για προσφορά σε μια δύσκολη πιθανή καθημερινή κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο επεκτείναμε τις εκπαιδευτικές μας πρωτοβουλίες, παρέχοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους συμπολίτες μας να μπορούν να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα περιστατικά, που θα συναντήσουν στα περιβάλλοντα δράσης τους (εργασιακό, οικογενειακό, κ.ά). Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημαντική εκδήλωση ενδιαφέροντος και κυρίως από τη συμμετοχή των εργαζομένων και είμαι βέβαιη ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και κυρίως στοχεύοντας στην καλλιέργεια ευαισθητοποίησης, προχωρήσαμε στη σύναψη συνεργασίας με το ΕΚΑΒ Κρήτης πάνω σε θέματα εκπαίδευσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές για την πολύτιμη συνεργασία τους και κυρίως τη Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κα Ζεάκη Μαγδαληνή και την ιατρό Μάρκου Ζωή καθώς επίσης και τους εκπαιδευτές-διασώστες κ. Λέκκα Μανόλη και κ. Βουρβαχάκη Ανδρέα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να παραλάβουν τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, κ. Νικολουδάκης Γεώργιος και κ. Πίτερης Χαράλαμπος (απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς) 2ος όροφος & στα τηλέφωνα, 2831040050-52.

Πηγή: flashnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews