ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/17

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Ρόδου!


Παρασκευή, 5 Μάιου 2017
ΕΚΑΒNews

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Ρόδου!
dimokratiki.gr

Στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα πορεύεται το ΕΚΑΒ Ρόδου, αφού παρά το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε και οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά, δεν υπάρχει κανένα νεότερο από τα κεντρικά για την ενίσχυση με προσωπικό, ώστε να εκτελεί βάρδιες και τέταρτο ασθενοφόρο.
Ηδη, οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ρόδου πυκνώνουν, αφού τα ξενοδοχεία άνοιξαν και η κίνηση στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» αυξήθηκε κατακόρυφα.
Τα μόλις τρία (!) πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα της Ρόδου θα πρέπει να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά του Νοσοκομείου (επανεξετάσεις – εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και τις μετακινήσεις αιμοκαθαιρούμενων ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης, πλέον των αναγκών που προκύπτουν λόγω της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατική», ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και πριν ακόμα ανοίξει η τουριστική σεζόν, καταγράφεται σημαντική αύξηση στις διακομιδές επειγόντων περιστατικών αλλά και στις δευτερογενείς διακομιδές.
Ειδικότερα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 είχαν εξυπηρετηθεί από το ΕΚΑΒ Ρόδου συνολικά 1.411 περιστατικά, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2017 ο αριθμός των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν εκτοξεύονται στα 1.855! Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2016 το ΕΚΑΒ Ρόδου λειτουργούσε με τέσσερα ασθενοφόρα τα οποία επανδρώθηκαν με προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Από την 1η Δεκεμβρίου 2016, όπως έχει γράψει η «δ», η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αρχικά για οκτώ μήνες και έπειτα από δίμηνη παράταση έγιναν δέκα και έκτοτε δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των 116.000 κατοίκων της Ρόδου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της τουριστικής περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου, από τον Μάρτιο 2017 περιόρισαν τα νόμιμα ρεπό τους, προκειμένου να καταφέρουν, έστω και για κάποιες ημέρες, να επανδρώσουν και τέταρτο ασθενοφόρο για να καλύψουν τις ανάγκες.
Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, σημειώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της αύξησης των οχημάτων στους δρόμους με αποτέλεσμα η κίνηση να πυκνώνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η «δ», από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο τα ατυχήματα αυξάνονται κατακόρυφα, όπως προκύπτει από τον αριθμό των τραυματιών που παρέλαβε το ΕΚΑΒ Ρόδου και μετέφερε στο Νοσοκομείο το 2016.
Οι περισσότεροι τραυματίες τόσο το έτος 2015 όσο και το έτος 2016 καταγράφονται σε τροχαία ατυχήματα εντός πόλεως Ρόδου, ενώ η Εθνική Οδός Ρόδου-Λίνδου αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια».
Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2016 οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100 και έφτασαν τους 103, 118 και 101 αντίστοιχα.
Να σημειωθεί, πως στα περιστατικά περιλαμβάνονται και όσοι τραυματίες έχουν καταλήξει στο Νοσοκομείο ή παρελήφθησαν νεκροί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με την στελέχωση του ΕΚΑΒ Ρόδου και αν αυτό θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες της τουριστικής περιόδου. Οι εργαζόμενοι τελούν σε κατάσταση αναμονής και μέχρι τότε λύνουν καθημερινά… σταυρόλεξα για το πώς θα κινηθούν ώστε να εξυπηρετηθούν τα έκτακτα αλλά και τα τακτικά περιστατικά στο χρόνο που πρέπει. Οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες και ευχή όλων είναι να μην χρειαστεί να γίνει επιλογή προτεραιότητας σε σοβαρά περιστατικά, διακυβεύοντας ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: dimokratiki.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews