ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/17

Σωματείο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: «Είμαστε αιρετοί εκπρόσωποι και όχι δοτή διεύθυνση»!


Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

«Είμαστε αιρετοί εκπρόσωποι και όχι δοτή διεύθυνση»
eleftheria.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας προκάλεσε η δήλωση της διευθύντριας του ΕΚΑΒ, Βασιλικής Αυγέρη, την περασμένη Παρασκευή από τον Τύρναβο, ότι οι συνδικαλιστές είναι αποκομμένοι από την κοινωνία.

Με δήλωσή τους στην «Ε», ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Γούλας και Γιάννης Μακρυγιάννης αντίστοιχα, αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν μια δοτή διεύθυνση να υποστηρίζει ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι αποκομμένοι από την κοινωνία»;

«Οι εργαζόμενοι είναι μέρος της κοινωνίας και έχουν να επιδείξουν τεράστια προσφορά σε αυτή. Οι δε συνδικαλιστές έχουν αποδείξει ότι είναι σωστοί στη δουλειά τους και δεν έχουν δώσει δικαιώματα για ανάλογη κριτική. Άλλωστε, η ίδια η κοινωνία μάς κρίνει καθημερινά. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ από ποιον κρίνεται, αλήθεια;», επισημαίνουν επίσης.

Οι κ. Γούλας και Μακρυγιάννης διευκρινίζουν ότι «το σωματείο εργαζομένων ήταν εξαρχής υπέρ της δημιουργίας Τομέων και όχι Βάσεων του ΕΚΑΒ σε όλες τις επαρχίες του νομού, στο πρότυπο της Ελασσόνας, στα Φάρσαλα, δηλαδή, την Αγιά και τους Γόννους, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιοχών, αλλά με την πρόσληψη προσωπικού ή μεταθέσεις συναδέλφων που το επιθυμούν και όχι με εργαζόμενους με μπλοκάκι, οι συμβάσεις των οποίων – πρόκειται για 3 άτομα - λήγουν μάλιστα στα τέλη Αυγούστου και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα καλυφθούν τα κενά τους».

Αναφέρουν παράλληλα ότι αντί να ενισχυθεί το δυναμικό του ΕΚΑΒ, αποδυναμώνεται κιόλας, καθώς την περασμένη εβδομάδα τρία άτομα αποσπάστηκαν για έξι μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο νοσοκομείο της Καρδίτσας και του Βόλου, αντίστοιχα.

Συνολικά, τόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας όσο και σε επίπεδο Λάρισας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό 10%.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή, παραμένουν τα προβλήματα στην καθαριότητα του ΕΚΑΒ – τόσο στο κεντρικό κτίριο όσο και στους τομείς – αφού για περισσότερους από 12 μήνες δεν ισχύει η σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τις ανάγκες της καθαριότητας καλύπτουν μια καθαρίστρια από το ΠΓΝΛ που καθαρίζει κάθε Σάββατο, καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Απλήρωτα παραμένουν και τα εκτός έδρας δεδουλευμένα των εργαζομένων για ολόκληρο το 2016 και τους πέντε πρώτους μήνες του 2017, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης, ενώ τη μέρα που σταμάτησαν τη δωδεκαήμερη επίσχεση εργασίας τους, η διοίκηση τους έσυρε στα δικαστήρια – εκκρεμεί η απόφαση της Δικαιοσύνης επ΄ αυτού.

Επισημαίνεται πάντως ότι καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης αυτής, το ΕΚΑΒ λειτούργησε, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με προσωπικό ασφαλείας.

Αναφορικά τέλος με τις δράσεις του σωματείου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, αναφέρουν τις συναντήσεις που είχαν με τους δύο τελευταίους υπουργούς Υγείας (Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό) κατά τις αντίστοιχες επισκέψεις τους στην περιοχή, όπου τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου με υπομνήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Επαφές είχαν επίσης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις δημοτικές αρχές, τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΕΚΑΒ, τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη. Συνεχή είναι παράλληλα τα ενημερωτικά υπομνήματα προς τους τοπικούς βουλευτές.

Μενέλαος Κατσαμπέλας


Δημοσιεύτηκε 23/5/2017

Πηγή: eleftheria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Δεν θυμάμαι ποτέ οι διοικήσεις και οι διευθύνσεις στο ΕΚΑΒ, να μην ειναι "δοτές"...
  Προς τι η επισήμανση λοιπόν;
  Εκτός και αν εννοούν δοτές μεν οι πρώην, αλλά, φίλιες δε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δοτή διοίκηση είναι αυτή που δεν έχει επιλεγεί με την σύννομη και δημοκρατική διαδικασία! Τι δεν καταλαβαίνεις;

   Διαγραφή
 2. Μάλλον, εσύ δεν κατάλαβες το νόημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews