ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/17

Μύθος: Η ανύψωση του άκρου που αιμορραγεί μειώνει την αιμορραγία


Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Μύθος: Η ανύψωση του άκρου που αιμορραγεί μειώνει την αιμορραγία
diasostesrodou.blogspot.gr

ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΕΣΗΣ

Στο παρελθόν είχε δοθεί έμφαση στην ανύψωση των άκρων και την πίεση σε συγκεκριμένα σημεία (κεντρικά του σημείου της αιμορραγίας) σαν ένα ενδιάμεσο στάδιο στον έλεγχο της αιμορραγίας.

Δεν έχουν δημοσιευτεί έρευνες που να υποστηρίζουν ότι η ανύψωση του άκρου που αιμορραγεί μειώνει την αιμορραγία.Εάν υπάρχει κάταγμα στα οστά του άκρου, αυτός ο χειρισμός θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατρέψει ένα κλειστό κάταγμα σε ανοικτό ή να αυξήσει την εσωτερική αιμορραγία.

Παρόμοια, η χρήση σημείων πίεσης για τον έλεγχο της αιμορραγίας δεν έχει μελετηθεί.

Έτσι, καθώς απουσιάζουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, αυτοί οι χειρισμοί δεν συνιστώνται πλέον για περιπτώσεις όπου η άμεση πίεση ή η χρήση πιεστικής επίδεσης δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν την αιμορραγία.

PHTLS

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δημοσιεύτηκε 17/5/2017About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews