ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5/17

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κρήτης σε μαθητές


Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών απο το ΕΚΑΒ σε μαθητές -photos
neakriti.gr

Πώς θα σταματήσουμε μια αιμορραγία όταν ανοίξει η μύτη μας, σε ποια στάση πρέπει να βρίσκεται το κεφάλι μας, σε περίπτωση λιποθυμίας  τι πρέπει να κάνουμε αλλά και πως θα καταλάβουμε αν ένας άνθρωπος είναι νεκρός ή ζωντανός;

Τα παραπάνω καίρια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Κρήτης σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στην Έμπαρο της Βιάννου.

Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από τα παιδιά εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς των μαθητών.
Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια από το ΕΚΑΒ σε μία προσπάθεια να ενημερώσει μικρούς πολίτες για βασικά θέματα γύρω από τις πρώτες βοήθειες.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από την μαθητική ακόμα ηλικία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία, έγινε εκπαιδευτική προβολή και ακολούθησε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και πρακτική εξάσκηση  των μαθητών πάνω σε προπλάσματα.

"Το ΕΚΑΒ αλλάζει και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ερχόμαστε πιο κοντά στους πολίτες κάθε ηλικίας και θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε και να πραγματοποιήσουμε ανάλογα προγράμματα και για άλλα σημαντικά θέματα υγείας, προκειμένου να συμβάλουμε στην πρόληψη και την επαρκή ενημέρωση των πολιτών, μικρών και μεγάλων," αναφέρει από την πλευρά του ο υπεύθυνος συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Πηγή: neakriti.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews