ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/5/17

Ευχαριστήριο μήνυμα του Γυμνασίου Αλωνίων για την εκπαιδευτική δράση στο ΕΚΑΒ Πιερίας


Πέμπτη, 25 Μαίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
lefteria.blogspot.gr

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο δράσεων για τη θεματική εβδομάδα επισκέφτηκε το σχολείο μας ομάδα εκπαιδευτών – διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του νομού Πιερίας για την παρουσίαση προγράμματος εκπαίδευσης Α’ Βοηθειών με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή».


Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, στο οποίο οι συμμετέχοντες - μαθητές είχαν τη δυνατότητα άσκησης πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής, αυτόματη εξωτερική απινίδωση, προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει, εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης, πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής - εξαγωγή ξένου σώματος, αντιμετώπιση πνιγμού κ.α. Εισηγητές στο πρόγραμμα ήταν εκπαιδευτές - διασώστες του τμήματος ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Η γνώση σε θέματα Α’ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνία μας για την προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό τον λόγο διοργανώθηκε το παραπάνω βιωματικό πρόγραμμα προκειμένου να ενισχύσει και να εμπλουτίσει την εκπαίδευση των μαθητών μας στη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα περιστατικά, που θα συναντήσουν στο περιβάλλον τους.

Ο Διευθυντής, κ. Παπαγεωργίου Πολύδωρος, ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτές - διασώστες κ. Χαρίση Δέσποινα (υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Πιερίας), Γεροντίδη Κων/νο, Φουρκιώτη Αντώνιο και Χαρισόπουλο Γεώργιο για την πολύτιμη ενημέρωση και συνεργασία τους.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews