ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/17

Τις πταίει;


Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Μανώλης Πετρόπουλος
ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου 
ΕΚΑΒ Γρεβενών

Ας κάνουμε μια αντικειμενική προσέγγιση στο θέμα των παρατρεχάμενων, όπως αναφέρεται συνεχώς. Παρατρεχάμενοι υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν με οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα, όπως και θα υπάρχουν στους συνδικαλιστικούς κύκλους.

Εντύπωση κάνει η διαδικτυακή διαμάχη μεταξύ συνδικαλιστών και πολιτικών προσώπων του ΔΣ. Διαμάχη πραγματική ή για το θεαθήναι; Διότι πιστεύω, πως αν ένας απλός εργαζόμενος διαπληκτιζόταν κατ’ αυτό τον τρόπο ή έλεγε την καυστική του προσέγγιση για πολιτικό διοικητικό πρόσωπο, είμαι σίγουρος πως θα διενεργούνταν ΕΔΕ με την κατηγορία «Άσκηση κριτικής κατά της προϊσταμενικής Αρχής, δημοσίως και προδήλως».!

Προφανώς, λόγω συνδικαλιστικής κάλυψης κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Για να επανέλθω στο θέμα των παρατρεχάμενων, αυτό ισχύσει και από πλευράς συνδικαλιστών, έχοντας τους δικούς τους ανθρώπους, είτε λόγω ασθένειας είτε όχι σε θέσεις «κλειδιά», με τα δικά τους παιδιά και φυσικά για όλες τις δουλειές, όπως π.χ. καλύψεις, φύλλα πορείας, εκπαιδεύσεις, ρεπό….., και μια που ανέφερα τα φύλλα πορείας, έχω να πω το εξής: «καλά που μετατέθηκα στην επαρχία και είδα φύλλα πορείας, διότι στη Θεσσαλονίκη με τα κιάλια έβλεπα ένα το χρόνο ή και κανένα (!!) ενώ άλλοι ήσαν με διψήφιο αριθμό». Οι παρατρεχάμενοι δηλαδή της «κλίκας». Να τα λέμε κι αυτά. Όπως και πολλά άλλα που εν καιρώ θα ειπωθούν ενώπιον εξελισσόμενων  γεγονότων.


Όμως, το ζητούμενο δεν είναι να ερχόμαστε  σε αντιπαραθέσεις, που δεν θα μας οδηγήσει πουθενά αλλά ως ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε, φυσικά, με την αναγκαία ενότητα του εργασιακού χώρου κατά κλάδο και ειδικότητα,  στα φλέγοντα και τρέχοντα ζητήματα και όχι διχασμένοι με ψηφοδέλτια, παρατάξεις, κλίκες και παρατρεχάμενους.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews