ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/17

Μεσολόγγι: «Απειλούνται ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη ασθενοφόρων»- Πρωτοβουλία του Δημάρχου για την επιδιόρθωση των ασθενοφόρων


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο στο δρόμο για την Τουρλίδα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ!

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεσολογγίου για την επιδιόρθωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου

Μεσολόγγι: «απειλούνται ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη ασθενοφόρων»
agrinionews.gr

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για το γεγονός πως ασθενοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης, πρόβλημα που ενδέχεται να κοστίσει ζωές. Χαρακτηριστικό και πλέον πρόσφατο συμβάν κατά το προχθεσινό βράδυ σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο στο δρόμο για την Τουρλίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα.
Την πρόθεση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ν’ αναλάβει το κόστος επιδιόρθωσης των ασθενοφόρων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και σήμερα βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών βλαβών, εξέφρασε με επιστολή του προς το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Πατρών Γρηγόριο Μπαράκο, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «…στα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ήλθε να προστεθεί και αυτό της έλλειψης ασθενοφόρων σε σημείο όπου πλέον απειλούνται ανθρώπινες ζωές».
Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία και συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Πατρών, ο Δήμος προτίθεται να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη προκειμένου τα ασθενοφόρα το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουν σε υπηρεσία.
Επιστολή στη διοίκηση του ΕΚΑΒ Πατρών έστειλε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π.Παπαδόπουλος επισημαίνοντας τον υψηλό κίνδυνο μη έγκαιρης και ασφαλούς εξυπηρέτησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου από τα ασθενοφόρα που διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, αναφέρει, και ενώ πρέπει να διατίθενται τουλάχιστον δυο για την λειτουργική υποστήριξη πολλές φορές- όπως πρόσφατα- υπάρχει ένα το οποίο είναι αδύνατον να καλύπτει τις ανάγκες που εκτάκτως προκύπτουν . Επιπλέον μετά από έρευνα της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου διαπιστώθηκε ότι ένα ασθενοφόρο που σχεδόν πάνω από μήνα βρισκόταν για επισκευή σε συνεργείο του Αγρινίου (βλάβη καταλύτη) μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη (!) για την γρηγορότερη επισκευή του, με ότι αυτό συνεπάγεται.
«Με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ όπως ΤΑΧΙΣΤΑ ενεργήσετε για την αποκατάσταση των υφιστάμενων βλαβών των ασθενοφόρων , διότι η ανεπανόρθωτα δυσμενής εικόνα των ληπτών Δημόσιας Υγείας αφορά ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνον αυτούς που Διοικητικά ή γραφειοκρατικά διαχειρίζονται μια κρίση. Τέλος σας επισημαίνουμε ότι το ασθενοφόρο που ανήκει στην δύναμη του ΠΕΔΥ-Κ.Υ Αιτωλικού καλόν είναι να βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προς αποφυγή τυχόν δυσάρεστων γεγονότων που θα κοστίσουν ζωές», αναφέρει στην επιστολή του ο Π.Παπαδόπουλος.


Πηγή: agrinionews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews