ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/5/17

Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση του σιδηροδρομικού συμβάντος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης


Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNewsΑθήνα 12 Μαΐου 2017 – Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα του εκτροχιασμού της επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στο Άδενδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του ΕΚΑΒ αισθάνεται την υποχρέωση να διαθέσει στη δημοσιότητα προς ενημέρωση του κοινού, όλα τα στοιχεία της άμεσης επέμβασης και επιχείρησης διάσωσης των μονάδων και των πληρωμάτων της.

Το Σάββατο 13/5/2017 και ώρα 21:40’ το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχτηκε κλήση για εκτροχιασμό τρένου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του χωριού Άδενδρο. Η ανταπόκριση και η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση και την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή σε 10 Ασθενοφόρα και 3 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (Κ.Ι.Μ.) επανδρωμένες και με ιατρό, να σπεύσουν στον τόπο του δυστυχήματος. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για το περιστατικό η 3η Υ.Π.Ε. και το Ε.Κ.ΕΠ.Υ., ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε και το Γ. Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Ήδη στις 22:16’ (δηλ. εντός 36΄) δήλωσαν την άφιξή τους στο σημείο του δυστυχήματος το πρώτο Ασθενοφόρο και η πρώτη Κ.Ι.Μ. από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από τον τόπο του δυστυχήματος:
• Δύο (2) νεκρούς, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
• Πέντε (5) τραυματίες εκ των οποίων:
− έναν (1) τραυματία με Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις (διασωληνώθηκε επί τόπου) & τρεις (3) τραυματίες με θλαστικά τραύματα και διάφορες άλλες κακώσεις, οι οποίοι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου»,
− έναν (1) τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (Γ.Σ.Ν.Ε.)

Στο τόπο του δυστυχήματος παρέμειναν συνεχώς μία (1) Κ.Ι.Μ. με ιατρό και 1 Ασθενοφόρο για την περίπτωση ανεύρεσης και άλλων περιστατικών. Στις 03:00’ αποχώρησε η τελευταία Κ.Ι.Μ., ενώ ένα (1) Ασθενοφόρο εξακολούθησε να παραμένει στο σημείο.

Η ανταπόκριση τόσο του ΕΚΑΒ, όσο και των λοιπών υπηρεσιών Υγείας υπήρξε άμεση. Παρά το προχωρημένο της ώρας, υπήρξε μεγάλη προσέλευση συναδέλφων διασωστών, συντονιστών, και ιατρών, στο κάλεσμα της υπηρεσίας λόγω του εκτάκτου μαζικού συμβάντος. Όλοι οι συνάδελφοι με την άμεση ανταπόκρισή τους, τη στάση και την αυταπάρνηση που επέδειξαν κατά την αντιμετώπιση αυτού του μαζικού και πολύ δύσκολου συμβάντος, επιτέλεσαν επάξια για άλλη μια φορά στο ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και της παροχής έκτακτης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ απευθύνει στους συγγενείς των θανόντων τα θερμά της συλλυπητήρια. Επίσης διαβιβάζει στους τραυματίες ευχές για γρήγορη ανάρρωση και υγεία.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, διαβιβάζει σε όλους τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα συγχαρητήρια του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ.


Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Τάσος Παλαιοπάνος - Nextcom Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 125-127, ΤΚ 115 24 Αμπελόκηποι Αθήνα, τηλ: 2106100180, e. accounting4@nextcom.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews