ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/17

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό-Εικονική διάσωση από ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, Βίντεο


Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό σε σχολείο της Κρήτης-Απόλυτα επιτυχημένη η εικονική διάσωση από ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ

"Σεισμός" σε σχολείο, πώς αντέδρασαν μαθητές - δάσκαλοι -vid
mobile.neakriti.gr

"Μετά από ισχυρό σεισμό που έγινε στην πόλη του Ηρακλείου ο διευθυντής  του 37 δημοτικού σχολείου, διέταξε την εκκένωση του σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
neakriti

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐ 2017

Στην καταμέτρηση των μαθητών βρέθηκε να λείπουν δύο μαθητές της τρίτης δημοτικού, ένας μαθητής της Πέμπτης τάξης και ένας μαθητής της έκτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην τάξη τους, ο μαθητής της πέμπτης αναφέρεται ότι έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά , ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τελευταίο μαθητή.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αναμένεται η άφιξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.


Οι δύο εγκλωβισμένοι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους χωρίς εμφανείς τραυματισμούς. Ο τρίτος μαθητής είναι καταπλακωμένος και χρειάζεται να απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ,  αφού πιθανά φέρει τραυματισμούς. Ενώ ο τέταρτος μαθητής βρέθηκε στη δεύτερη καταμέτρηση."


Όλα τα παραπάνω βέβαια ανήκουν στα πλαίσια σεναρίου άσκησης ετοιμότητας για σεισμό η οποία έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο  και μάλιστα  δίχως να έχουν ενημερωθεί οι μαθητές  - δάσκαλοι με στόχο την πραγματική αντίδραση τους.

Η εικονική διάσωση από το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ κρίθηκε απόλυτα  επιτυχημένη.


Απόλυτα επιτυχημένη κρίθηκε η άσκηση ετοιμότητα σεισμού, σύμφωνα και με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη.


φωτογραφίες- video : Νίκος Χαλκιαδάκης
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews