ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/17

Το ταξίδι του Αστέρη!


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Το κείμενο γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το ταξίδι του Αστέρη!
hamogelo.gr

Στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του 2007, η κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντάχθηκε στο ΕΚΑΒ και ξεκίνησε να πραγματοποιεί διακομιδές.
Η πρώτη κλήση από το ΕΚΑΒ ήταν σταθμός για την πορεία μας!
Ήταν μια επείγουσα κλήση για ένα νεογνό, μόλις 3 ημερών, το οποίο γεννήθηκε πρόωρα και έπρεπε να διακομισθεί επειγόντως με θερμοκοιτίδα στην Αθήνα, με πολεμικό αεροπλάνο C130.
Τότε ήταν η πρώτη φορά που συναντήσαμε τον Αστέρη!
Παραδώσαμε το βρέφος στα ασφαλή χέρια του γιατρού και του διασώστη του αεροπλάνου και του ευχηθήκαμε καλή τύχη στο δύσκολο αγώνα του, να κρατηθεί στη ζωή!
Δυο χρόνια μετά, ένα απλό αίτημα του ΕΚΑΒ μας κάλεσε για μια διακομιδή προς την Αθήνα, αυτή τη φορά οδικώς με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά του οργανισμού μας. Τα στοιχεία του παιδιού μας έδειξαν πως πρόκειται για το ίδιο μωρό και με «συνοδηγό» την μητέρα του ξεκινήσαμε ένα ακόμη ταξίδι στον αγώνα, με εφόδιο την ελπίδα και την αγάπη. Μια ακόμη μεγάλη μάχη του Αστέρη ολοκληρώθηκε, επέστρεψε νικητής και οι θεραπείες συνεχίστηκαν στην Θεσσαλονίκη.
Ακολούθησαν κάποια χρόνια, μεταφέροντας τον Αστέρη από το σπίτι του στο νοσοκομείο και πάλι πίσω, μέρα παρά μέρα, μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.
Ώσπου μια μέρα, το τηλέφωνο χτύπησε διαφορετικά!
Στην άλλη γραμμή, η μητέρα του Αστέρη, με κλάματα να φωνάζει: «Βρέθηκε δότης! Βρέθηκε»!
Αντιληφθήκαμε αμέσως τα χαρμόσυνα νέα που όλοι περιμέναμε!
Tο άστρο του Αστέρη έλαμπε ξανά και αυτή τη φορά πιο φωτεινά από ποτέ!
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής του, ήμασταν πάλι εκεί, κοντά του από την πρώτη ώρα!
Τώρα πια γνωρίζουμε καλά, πως για να λάμψει κάθε αστέρι, χρειάζεται δύναμη, επιμονή, μα κυρίως αγάπη!

Πηγή: hamogelo.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews