ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/17

Το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
ΕΚΑΒNews

Το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ
dytikievritania.blogspot.gr

Το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας επισκέφτηκε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνάς Μιλτιάδης. Τον αντιπρόεδρο συνόδευε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Λαμίας κ. Λιάσκος Θεμιστοκλής μαζί με τον υπεύθυνο τομέα Καρπενησίου κ. Σβερώνη Ιωάννη.

Όπως ανέφεραν στο Dytiki Evritania News σκοπός της επίσκεψης στο κέντρο υγείας και της συνάντησης με τον διευθυντή του κέντρου υγείας κ.Παπανικολάου Νικολάου είναι το θέμα των πολύωρων διακομιδών στην Δυτική Ευρυτανία.

Πράγματι το θέμα είναι υπαρκτό καθώς οι αποστάσεις λόγω του ορεινού όγκου καθιστούν δύσκολες τις μετακινήσεις των ασθενών με τις φιλότιμες προσπάθειες των ήδη μόνο δυο ενεργά οδηγών του κέντρου υγείας. Όταν δεν καλύπτει το κέντρο υγείας τότε πρέπει να μεταβεί ασθενοφόρο από το Καρπενήσι που ομολογουμένως για να φθάσει σε απόμακρα χωριά όπως Κέδρα, Νεο Αργύρι κλπ θέλει αρκετές ώρες.

Η πρόταση των οδηγών του κέντρου υγείας είναι να μεταφερθούν τουλάχιστον δυο με τρία άτομα από το ΕΚΑΒ Καρπενησίου στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας έτσι ούτως ώστε να καλυφθούν οι βάρδιες και έτσι να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας. Είναι σημαντικό να πούμε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο επειδή ακούγεται από πολλούς να μπορούν χρησιμοποιήσουν οδηγοί των ΟΤΑ η πυροσβέστες τα ασθενοφόρα αυτό απαγορεύεται καθώς σύμφωνα πάντα με την ΠΟΠ ΕΚΑΒ απαιτείται πτυχίο σχολής ΕΚΑΒ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όπως επίσης οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας ανήκουν σε άλλο φορέα (ΠΕΔΥ) με αποκλειστικά δικό τους πρόγραμμα για την ομαλή λειτουργία μεταξύ των.
Σε κάθε περίπτωση το σοβαρό αυτό θέμα των πολύωρων διακομιδών στην Δυτική Ευρυτανία πρέπει να διευθετηθεί με κάθε τρόπο.Δυτική Ευρυτανία: Η ασθενής μπήκε στον «κουβά» του φορτωτή για να φτάσει ύστερα από πολλές ώρες στο Κέντρο Υγείας

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews