ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/6/17

Ερώτηση στην Βουλή: «Χωρίς καθαριότητα τα ασθενοφόρα της Πάτρας εδώ και …14 μήνες»


Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τομέας Υγείας Ν.Δ: "Χωρίς καθαριότητα τα ασθενοφόρα της Πάτρας εδώ και …14 μήνες"
liberal.gr

Την απουσία συνεργείων καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας επί 14 (!) μήνες επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, οι Τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, διασώστες τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα ασθενοφόρα όποτε προλαβαίνουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς είναι αναγκασμένοι να ανέχονται να μεταφέρονται μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και με κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν ισχύουν οι καταγγελίες για έλλειψη συνεργείου καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας, τι προτίθεται να κάνει ώστε να ξεπεραστεί το εν λόγω σοβαρό για τη δημόσια υγεία πρόβλημα και εάν έχουν παρατηρηθεί και αντίστοιχα περιστατικά σε ΕΚΑΒ άλλων περιοχών ανά την επικράτεια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

"Όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αναβαθμιστεί η παροχή των υπηρεσιών υγείας. Για το λόγο αυτό δεν είναι τυχαίες και οι πολλές δωρεές που γίνονται είτε από Ιδρύματα είτε από μεμονωμένους πολίτες. Πρόσφατο παράδειγμα το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο παραχωρήθηκαν ασθενοφόρα από την Αυστρία.
Όμως, οι ελλείψεις εξακολουθούν και σε ασθενοφόρα και σε προσωπικό. Κάποιες μάλιστα ελλείψεις απαιτούν άμεση κρατική παρέμβαση και θέληση ώστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία για την αντιμετώπισή τους. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η απουσία συνεργείων καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία παραμένει χωρίς συνεργείο καθαρισμού για τουλάχιστον 14 μήνες, όπως καταγγέλλεται. Διασώστες τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα ασθενοφόρα όποτε οι ίδιοι προλαβαίνουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς είναι αναγκασμένοι να ανέχονται να μεταφέρονται μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.
Επειδή το «φιλότιμο» δεν μπορεί να αποτελεί για όλα λύση

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ισχύει το γεγονός ότι εδώ και 14 (!) μήνες δεν υπάρχει συνεργείο καθαρισμού στο ΕΚΑΒ της Πάτρας; Εάν ναι, έχετε προβεί ή πρόκειται να προχωρήσετε σε ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;
2. Έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο πρόβλημα και σε ΕΚΑΒ άλλων περιοχών ανά την επικράτεια; Εάν ναι, σε ποιες και τι προτίθεστε να κάνετε;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας – Αχαΐας

Βασίλειος Οικονόμου – Επικρατείας


Πηγή: liberal.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews