ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/17

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, 16-6-2017Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 16-06-2017


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Σήμερα πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι μεταθέσεις που πραγματοποιούνται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ για τομείς που είχαν γίνει προσκλήσεις ενδιαφέροντος το 2015 και 2016.


Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει τις αιτήσεις των εργαζομένων με νέα μοριοδότηση που αυτό έχει ορίσει, για τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας, τον χρόνο υπηρεσίας κατά περιοχή,την συνυπηρέτηση και την εντοπιότητα και είναι τα κριτήρια που δεν ορίζει μόρια το άρθρο 67.

Έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του εξηγήσαμε ότι η μοριοδότηση που είναι πέρα από αυτά που περιγράφει το άρθρο 67 του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα, πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους τους εργαζομένους για να γνωρίζουν πως κρίνονται οι αιτήσεις τους και όχι να δέχεται το Σωματείο δεκάδες τηλέφωνα συναδέλφων που δεν γνωρίζουν τίποτα για την νέα διαδικασία.
Τον ενημερώσαμε ότι αυτή η μοριοδότηση πρέπει να περάσει προς γνωστοποίηση και επικύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ και μετά να γίνει άμεσα γνωστή σε όλους τους εργαζομένους και να αναρτηθούν και οι σχετικοί πίνακες για να γνωρίζουν όλοι την θέση κατάταξης τους.


Αναμένουμε για τις ενέργειες ώστε η διαδικασία να γίνει απόλυτα διαφανής και να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι τι ακριβώς μόρια διαθέτουν και σε τι θέση βρίσκονται και όχι να αποτελούν έρμαια παραπληροφόρησης από τον καθένα. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαθιόπουλος Γεώργιος           Μπαρκονίκος Χρήστος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει τις αιτήσεις των εργαζομένων με νέα μοριοδότηση που αυτό έχει ορίσει…. σύμφωνα με την ανακοίνωση.
  Δηλαδή τα μέλη του οργάνου έχουν αποφασίσει νέα μοριοδότηση!!
  Μπορούν να νομοθετήσουν;
  Έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα;
  Η απόφαση αυτή του πενταμελούς οργάνου είναι ομόφωνη ή κατά πλειοψηφία;

  Το άρθρο 67 του ν.3528/2007 (Μεταθέσεις) δεν προβλέπει μόρια για τα κριτήρια του συνολικού χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου, του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή, της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν κριτήρια κατά σειρά μαζί με τα υπόλοιπα.
  Αυτά είναι: Συνολικός χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου, Χρόνος υπηρεσίας κατά περιοχή, Οικογενειακή κατάσταση, Ηλικία, Συνυπηρέτηση και Εντοπιότητα.

  Δηλαδή, για να αποφασίσει το Υ.Σ. ποιος θα πάρει μετάθεση, λαμβάνει υπόψη πρώτα τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας. Εάν είναι περισσότεροι οι ενδιαφερόμενοι από τις θέσεις, τότε λαμβάνεται ως κριτήριο το αμέσως επόμενο. Δηλαδή ο χρόνος υπηρεσίας κατά περιοχή. Εάν και πάλι δεν προκύπτει αποτέλεσμα λαμβάνεται υπόψη το τρίτο κατά σειρά κριτήριο…. και μετά το τέταρτο κατά σειρά…

  Ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα να μοριοδοτηθούν τα κριτήρια και να προσθέσεις και άλλα (μέχρι τρία) ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας, με την έκδοση προεδρικού διατάγματος που εκδίδονται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του οικείου Υπουργού και το οποίο προκύπτει από δημόσια διαβούλευση, στο οποίο θα περιγράφονται αυτά.
  Το σωματείο (σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο, δημόσια διαβούλευση με τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα του και γενικές συνελεύσεις) αλλά και η ομοσπονδία (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) έχουν κάνει προτάσεις τις οποίες η διοίκηση και το υπουργείο απέρριψε ή δεν τις έχουν προχωρήσει (δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο έχει γίνει).

  Και έρχεται τώρα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι προφανές ότι καθοδηγείται από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ και το υπουργείο (έχουν διορίσει μέχρι και μέλος του, υπάλληλο από άλλον φορέα και όχι από το ΕΚΑΒ!!) και μοριοδοτεί….

  Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν δείτε υπαλλήλους του 2010, του 2011 ακόμα και του 2016 να μετακινούνται και να παραμένουν υπάλληλοι του 2004 !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός να μην κάνουν τέτοια λάθη. Ήδη έχει ακούστει ότι φύγαν για βόρεια Ελλάδα από νησιά άτομα του 2007 και 2010 ενώ υπάρχουν αίτησης ατόμων του 2006 από Αθήνα για τα συγκεκριμένα μέρη. Επίσης ακούγεται ότι μετατεθηκαν άτομα από επαρχία σε επαρχία (απόσταση 60 χιλιομέτρων) και αυτή είναι η δεύτερη μετάθεση στην θητεία τους ενώ υπάρχουν άτομα που δεν έχουν μετατεθεί ΠΟΤΈ και βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, διαλυονται έτσι οικονομικά και ψυχικά. Ελπίζω όλα αυτά να είναι ράδιο αρβύλα. Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στα πληρωματα για το συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε ξεπέρασει πλέον τα όρια μας τόσα χρόνια. Έχουμε κουνήσει πολλές φορές το μαντίλι, δεν θα υπάρξει άλλη. Έχουν διαλυθεί οικογένειες, κλείνουν σπίτια, ΈΛΕΟΣ! Υπάρχει απίστευτη απελπισία και δυστυχώς ο απελπισμένος δεν αντιδρά με σύνεση και λογική. Αρκετοί από εμάς δεν έχουμε πλέον τίποτα άλλο να χάσουμε... Ελπίζω να μην δοκιμάσει η υπηρεσία άλλο την υπομονή μας. Μην παίξετε με τις ζωές μας. Καλή φωτηση σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αναμένουμε τους πίνακες με τα ονόματα και τα μόρια των υπαλλήλων που θα μετατεθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews