ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/6/17

ΑΔΕΔΥ: Νέα μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων με τις τροπολογίες-μέρος των προαπαιτούμενων του 4ου μνημονίουΣάββατο, 10 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Νέα μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων


Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογίες – μέρος των προαπαιτούμενων του 4ου μνημονίου, που ψήφισε πριν από λίγες μέρες, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο! Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο για την αλιεία, κατέθεσε και τις παρακάτω τροπολογίες:

Αναστέλλει μέχρι και το 2022 κάθε αύξηση στις συντάξεις: Με την τροπολογία αυτή, που «παγώνει» για έξι χρόνια τις συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό τους και τις νέες μειώσεις, η Κυβέρνηση υφαρπάζει περίπου άλλα 1,2 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους (επιπλέον των 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019).
Παραπέμπει στο αόριστο μέλλον την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όχι τον Αύγουστο του 2018, όπως είχε ψηφιστεί πριν από λίγες μέρες στο 4ο μνημόνιο.
Έρχεται όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο επιβολής από το 2019 και όχι το 2020, η μείωση του αφορολογήτου, προκειμένου να υφαρπαγούν άλλα 1.920 δισ. ευρώ από τους φορολογουμένους.
Η τακτική της σαλαμοποίησης και των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, για να μην υπάρχουν μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις, χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν απ’ όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. Το γεγονός όμως αυτό δεν τις οδήγησε ούτε στη μακροημέρευση τους, ούτε στη μείωση των κοινωνικών αντιδράσεων και τις οργής του λαού.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τακτική της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και η αποδοχή του χρέους μας βάζει όλο και πιο βαθιά στο τούνελ της καταστροφής κοινωνικών εισοδημάτων και δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να φέρει ούτε την περιβόητη ελάφρυνση του χρέους ούτε την έξοδο από την επιτροπεία και τα Μνημόνια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε μαζικό αγώνα διαρκείς για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και όλων όσων την εφαρμόζουν ή τη στηρίζουν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Πηγή: adedy.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews