ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/17

Στα αζήτητα...εξοπλισμός 750.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Ηπείρου…!!


Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στα Αζήτητα ..Εξοπλισμός 750.000 Ευρώ Στο ΕΚΑΒ Ηπείρου..
epirus-tv-news.gr

Κατά καιρούς  έχουμε γίνει δυστυχώς  μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, όπου ασθενείς χάνουν τη ζωή τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, είτε λόγω αργοπορημένης διακομιδής τους, είτε λόγω μή έγκαιρης παρέμβασης των γιατρών. Και μπορεί γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ να υπερβάλλουν εαυτούς, οι ελλείψεις όμως σε υλικοτεχνική δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο τους.
Κάθε νέο σύστημα που θα ενίσχυε το  δύσκολο και απαιτητικό έργο του ΕΚΑΒ, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο,  θωρακίζει την ασφαλή διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία.
Ένα τέτοιο σύστημα, είναι το "Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής για την Περιφέρεια Ηπείρου "

Τί είναι το  "Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής"

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα που περιλαμβάνει τον άμεσο εντοπισμό των ασθενοφόρων και την καθοδήγησή τους, στο ακριβές σημείο που βρίσκεται ο ασθενής, καθώς και άλλες  χρήσιμες   υπηρεσίες
Το πιο σημαντικό όμως που παρέχει, είναι η δυνατότητα να παρακολουθείται η κατάσταση του ασθενούς, σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διακομιδή του, μεταφέροντας τα δεδομένα από το ασθενοφόρο, στο κέντρο του ΕΚΑΒ και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος νοσοκομείου !
Αυτό το σύστημα είχε τη  δυνατότητα να εντάξει στο δυναμικό του, το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το  κονδύλι εξασφαλίστηκε... το έργο παραδόθηκε.. αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε παραγωγική λειτουργία

Στο πλαίσιο "Ανάπτυξη και Προώθηση της Καινοτομίας"του Π.Ε.Π Ηπείρου, εντάχθηκε το  πολύτιμο  έργο  "Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής για την Περιφέρεια Ηπείρου".
Το κονδύλι ύψους   750.000 ευρώ  εξασφαλίστηκε ,με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων να αναλαμβάνει το 2006 τη μελέτη του.
Ο εξοπλισμός [monitors, servers, laptops, GPS, 30 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας] αγοράστηκε   και το έργο παραδόθηκε το 2009, χωρίς όμως να τεθεί ποτέ σε παραγωγική λειτουργία.
Ακολούθησε η σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των υφιστάμενων προβλημάτων, του έργου που το κρατούσαν εκτός λειτουργίας και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι επιτροπές παραλαβής του συστήματος λειτούργησαν σύννομα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του epirus-tv-news,ο εξοπλισμός που αγοράστηκε σε μεγάλο βαθμό αλλοιώθηκε, καταστράφηκε, χάθηκε και γενικώς.. απαξιώθηκε...με τα πανάκριβα "εργαλεία" να είναι καταδικασμένα σε.. αχρηστία..Το εν λόγω σύστημα ήταν έτοιμο να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία, υπήρξαν αποσπασματικές πετυχημένες προσπάθειες δοκιμαστικής λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει ως εργαλείο καθημερινής εργασίας που θα ήταν και αυτό που θα αναδείκνυε πιθανές ατέλειές του και παράλληλα  θα έδειχνε στην πράξη το μέγεθος της σημαντικότητάς του.
Ο χρόνος περνούσε.. με την κωλυσιεργία των πρώην και νυν ιθυνόντων του ΕΚΑΒ, να φέρεται πως ήταν η αιτία που το κρατούσε και εξακολουθεί να  το κρατά  στα.. αζήτητα..
Υπογραμμίζεται, πως η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σημαντική από όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, ενώ άπαντες εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του ..

Έτσι  το έργο που  αφενός θα αποτελούσε έναν   "θησαυρό" για το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Ηπείρου και αφετέρου θα αποδεικνύονταν σωτήριο για τις ζωές συμπολιτών μας, μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, ενώ ο  εξοπλισμός  της διόλου ευκαταφρόνητης  αξίας των.. 750.000 ευρώ  έχει "καταδικαστεί" σε αχρηστία, την ώρα που δεν έχει γίνει γνωστό  από το 2012, το πόρισμα της ΕΔΕ, που θα δείξει  τί  ακριβώς έφταιξε και   δεν  κατάφερε.. το ΕΚΑΒ Ηπείρου να αξιοποιήσει  αυτό το πολύτιμο έργο ....
Σ.Π
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews